Sí? No? No cal entrar en debats estèrils: els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen la matèria de Cultura Audiovisual, II  ens demostren que juntes, imatges i paraules, poden significar més i millor. Per exemplificar-ho, han fet uns booktrailers on uneixen la passió per la lectura i la passió per la creació audiovisual. Un booktrailer serveix per presentar breument un llibre amb recursos visuals de manera que generi interès. Passeu, mireu i llegiu. 

   Amb aquest enllaç accediu a la llista de reproducció.

 

En Marc Vadillo seu a la classe de Cultura Audiovisual que imparteix la Carmen Julià. Estan treballant la fotografia. En Marc escolta atentament les explicacions de l'Edu Pau, educador de l'escola i apassionat de la imatge, mentre no deixa de girar l’òptica de la seva càmera. Ell ja té el cuquet per la imatge; la classe l'alimenta. Després venen les instantànies, la selecció, els retocs, el muntatge, l’exposició. Treball de classe.

Quan arriba la proposta de participar al concurs Joves i Conducció que organitza el RACC i el Servei Català de Trànsit, no ho dubta ni un moment: hi participarà!Juntament amb altres companys, presenta la seva imatge al concurs. Arriba a finalista. La seva imatge guanya. Això éra el curs passat.

S’acaba l’estiu; en Marc comença segon de Batxillerat. Rep una trucada del Departament d’Interior de la Generalitat: la seva foto serà utilitzada per una campanya de sensibilització per evitar l’ús del mòbil durant la conducció. Comença desembre: la imatge es presenta en roda de premsa. Això va ser ahir: el missatge d’en Marc ja corre pels mitjans i les xarxes socials.

 


"
No és una ment, no és un cos allò que eduquem,
és una persona, i no hem de fer dues parts d’ella.

M. de Montaigne
Hi ha, al llarg de l’any, unes dates que ens defineixen com a escola. Són, certament, assenyalades i, per aquesta raó, les planifiquem, les millorem, les assagem,...les vivim. Quan s’apropen, es posa en marxa un engranatge de proporcions humanes i creatives que deixa moments irrepetibles en cada una de les promocions que van passant per la nostra escola. Diades com Don Bosco, M. Auxiliadora, Sant Jordi, jornades de convivència, vetllades musicals solidàries, celebració de final de curs... sempre tornen; les fem tots i entre tots.
 

curs 2016-2017

Jornada d’acollida a inici de curs


Activitats convivencials a Can Salvi o El Corredor


TROBA’T1 trimestral


Experiències de voluntariat pel grup VOL’S-jove


Brou de Nadal


Festa de Don Bosco


Nit Solidària


Activitats literàries. Diada de Sant Jordi


Certamen literari


Premis a l’Estímul de l’Esperit Científic als millors Treballs de Recerca


Cerimònia de Graduació


 

1TROBA’T són les sigles que es corresponen a propostes de creixement personal: Temps de Reflexió Orientat Bàsicament A Tu, A Tot, Al Transcendent.