Taller d'escriptura medieval

El passat 12 de desembre, els alumnes del batxillerat científicotècnic vàrem visitar el Sincrotró Alba, situat a Cerdanyola del Vallès. En arribar-hi, vam haver de esperar una estona perquè ens acreditessin donat que aquestes instal·lacions són d'alta seguretat.
Un cop acreditats vam iniciar la visita, començant per una explicació conjunta. Després ens van dividir en dos grups i ens van mostrar les diferents línees de investigació que segueixen i les que ja han enllestit. Va ser una visita curta però intensa; tots vam sortir amb la sensació d’haver trepitjat un indret que molt pocs han pogut visitar: l’única font de llum sincrotró del sud-oest d’Europa

Taller d'escriptura medieval

El passat dijous dia 4, els alumnes de primer i de segon de Batxillerat de les branques humanística i social, vam anar a fer un tomb per les restes arqueològiques, romanes i gregues, d’Empúries. Amb la companyia d'un guia vam poder traslladar­nos, per un matí, a l'Empúries d'abans de Crist. Tots aquells que cursem la matèria de Llatí, teníem un altre guia, en Joan Pedrola, que ens explicà tot el que calia per a adquirir coneixements per a aquesta assignatura. Un dia intens de coneixements i de pluja.

Taller d'escriptura medieval

El passat 4 de desembre de 2014 els alumnes del batxillerat cientifico-tecnologic vàrem visitar el museu de la ciència de Barcelona, el Cosmocaixa. En arribar-hi, vàrem esmorzar i tot seguit vàrem iniciar el taller que estava preparat.
El taller era seguir una exposició de la qual el guia en va derivar una petita activitat. Aquesta exposició tractava diferents aspectes, un era destinat a conèixer les diferents vocacions científiques que podrien ser el que nosaltres voldríem fer en un futur. Un altre aspecte que es tractava, era una de les investigacions del cervell humà més avançada. I l'últim aspecte que es tractava era com enviar informació a partir de la incidència de la llum.
Desprès d'aquest taller vam poder visitar per lliure el museu durant una hora. Podíem trobar experiments o explicacions que ja havíem donat en diferents matèries a l'aula i d'aquesta manera podíem entendre-ho amb claredat.
A continuació, ens vàrem reunir tots per anar cap a una sessió al Planetari. Allà vàrem poder gaudir d'una explicació de la nostra galàxia que ens va aclarir alguns dubtes sobre el nostre cel.
En acabar, vàrem voler recordar aquest dia tot i que no ens va acompanyar massa amb el temps fent-nos una fotografia de grup i després cap al autobús de tornada.