1r i 2nESO fan la sortida trimestral

El dia 3 de desembre van tenir lloc les sortides trimestals de tots els cursos de l’ESO i batxillerat. En el cas de 1r i 2n d’ESO van fer sortides de l’àmbit social.

Els alumnes de 1r d’ESO van protagonitzar una visita guiada pel Museu d’Història de Badalona, aquesta va tenir una valoració molt positiva. Va ser qualificada com una activitat molt dinàmica i molt ben plantejada per part dels responsables del museu. Al costat del museu hi havia situat un parc de gran extensió, que va facilitar poder dur a terme una activitat de convivència entre els alumnes de 1r. Segons l’Elisa Saez, professora d’història, “les restes romanes de Badalona són el subsòl més ric en extensió i en conservació de l’empremta romana a Catalunya. El nostre alumnat es podrá fer una molt bona idea de l’estructura urbanística que podía tenir una ciutat romana.”

 

Els alumnes de 2n d’ESO van visitar el monestir de Sant Cugat, la visita al monestir consistia en primer lloc una guia per les diferents estàncies d’aquest. Una de les coses que es va treballar amb més profunditat fou l’arquitectura exterior del monestir. L’Elisa ens confirma que  “el nostre alumnat pot adonar-se de les característiques de l’art gòtic gràcies a aquest monestir benedictí”. Després en diferents grups els alumnes van dur a terme un taller d’escriptura medieval, mitjançant l’ús de plomes i tinta en base de papir.

 

Després van fer una visita pel poble on els alumnes van disposar d’una mica de temps de lleure. En paraules d’en Jordi Font, tutor d’un dels cursos, “Sant Cugat té una zona centre amb abundants trams de carrers de vianants, cosa que facilita que la gent de fora pugui desplaçar-se de manera cómoda i segura pel seu centre històric”.

P.S. Aquest article ha estat fet per l'alumne de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat