ALUMNES DE 1rBAT INVESTIGUEN QUIN ÉS EL PERCENTATGE D’OXIGEN DE L’AIRE

Investigació al laboratori de la mateixa escola.

Els a lumnes de 1r de Batxillerat de l’optativa de química dels Salesians Mataró van investigar mitjançant uns estris i dades concretes quin és el percentatge d’oxigen de l’aire. Això ho van dur a terme el dimecres 9 d’octubre al laboratori de l’escola. L’objectiu d’aquesta investigació era comparar els resultats que estan comprovats científicament amb els que obtenien els alumnes.

Càlcul del percentatge

Per realitzar aquest estudi, havien de seguir un procediment especialitzat i aquest consistia en consumir totalment l’oxigen d’un recipient mitjançant una combustió. D’altra banda, el material que van necessitar va ser el següent: una espelma, una proveta o un tub d’assaig, un cristal·litzador, aigua amb colorant i un encenedor.

Resultats

Una vegada van fer la investigació, els resultats que van obtenir van ser que el percentatge d’oxigen de l’aire era 21,57%. En comparació amb la dada real no s’allunya gaire, ja que aquesta és de 20,94%. Per aquests alumnes, va ser una manera diferent d’aprendre en la qual ho van passar molt bé i van aprofundir sobre el tema que portaven estudiant fins al moment. A més, era el primer cop que anaven al laboratori i gràcies a l’ajuda de tots van acabar fent un molt bon estudi.

La dimensió pràctica

En aquesta sessió, la professora Cristina Salas va complir els seus propòsits, ja què el seus alumnes van treballar de manera eficaç. Segons ella, volia ensenyar-los que mitjançant una reacció química podien mesurar la proporció d’oxigen que té l’aire. Aleshores, van dur a terme l’experiment i van aconseguir l’objectiu principal perquè la majoria dels resultats que els donava a cada grup s’apropaven molt a la realitat.

El laboratori com una aula més

Sota el punt de vista de l’alumne, concretament d’en Víctor Álvaro, va ser una experiència única perquè era de les primeres vegades que anaven al laboratori i investigaven de manera correcta una dada científica. A més, li va agradar molt treballar en grups perquè es podien ajudar i això es va veure reflectit en l'excel·lent estudi que va fer tota la classe.

 

Kevin Velázquez

Alumne de 1r de Batxillerat
17 de Novembre del 2019