Alumnes i exalumnes protagonistes

La Campanya per la igualtat de gènere

Ahir vam celebrar el dia de la dona amb activitats preparades pels alumnes i antics alumnes de l’escola, voluntàries del grup VolsJove-Bosco Global. En aquesta segona edició de la campanya “Em dic Martina i m’agrada el blau”, marcada per la pandèmia, no hem volgut perdre l’oportunitat de portar a les aules de Secundària, el treball per la igualtat de gènere.

Igualtat de gènere? Dia de la dona? Què és això?

Tots sabem que malgrat que ja hem fet part de camí, i no ens podem comparar amb la major part del països del món, encara ens cal avançar per assolir la plena igualtat. Ho veiem en el nostre llenguatge, en les nostres actituds, en la pèrdua de treball en temps de pandèmia, i en molts dels patrons socials que encara resten vigents.

Amb aquesta jornada, hem volgut pensar i a experimentar a través de diferents activitats aquesta realitat. Es tractava de posar sobre la taula no només el que està passant sinó també, i sobretot,  què podem fer per millorar el nostre món des del punt de vista de la igualtat. 

El que vam viure ahir expressa una de les línies de l’escola: els ALUMNES PROTAGONISTES. La comunitat d’aprenentatge on tots aprenem de tots i totes.

Una campanya que ens sensibilitza en la lluita feminista i que vol anar més enllà de les parets de la nostra escola, compartint el projecte i el material didàctic amb altres escoles de la ciutat i altres escoles Salesianes.

En el cas de voler rebre aquesta documentació, no dubteu en contactar amb el grup, a través del correu comunicacio.mataro@boscoglobal.org