Bon dia | Dimecres 10/11/2021

A Salesians ens agrada apadrinar

Déu-vos-guard. A Salesians ens agrada apadrinar. Apadrinar. Ens agrada propiciar que es donin diferents tipus d’apadrinaments. Nens i nenes de 1r de Primària acompanyen els del darrer curs d’Infantil pels nous espais que trobaran el curs vinent a la nova etapa que començaran. Els nois i noies de 6è de Primària fan apadrinament lector amb alumnat de cursos més petits, fins i tot signen un contracte per comprometre’s en aquesta gran aventura de llegir. Companys de 1r i 2n d’ESO responen els dubtes dels qui acaben el darrer curs de la Primària. Durant l’acte del DENIP cada alumne de 4t d’ESO va a buscar i acompanya tota l’estona al pati als infants del cicle més petit de l’escola. Alumnat de BAT i també antics alumnes que han estudiat cicles formatius expliquen les seves experiències a les classes de 4t d’ESO en el marc del seu procés d’orientació acadèmica, per ajudar-los a decidir els seus estudis postobligatoris. L’alumnat del nou Cicle Formatiu de Grau Mig d’esports i lleure dinamitza activitats de la castanyada a Infantil. I així podríem seguir amb un llarg etcètera. És ben cert, a Salesians ens agrada apadrinar.

Avui, tanmateix, voldria parlar-vos d’un altre tipus d’apadrinament, un apadrinament relacionat amb una de les campanyes més emblemàtiques de la nostra escola: l’apadrinament en el marc de la campanya de Reis. D’una banda, tenim el moment en què joves voluntaris de les comissions de VOLS Jove interactuen directament amb els nens i nenes que escriuen les seves cartes als Mags d’Orient. Es tracta d’un moment puntual, però no per això menys potent. Els infants, emocionats, aboquen tots els seus anhels i desigs, però els nostres joves miren de fer-los entendre que, abans de començar a demanar compulsivament i en clau individual, han de tenir unes paraules de salutació prèvies, han de fer una mica de revisió de com s’han portat i han de manifestar bones intencions i desiderates vers el proïsme, vers el món, vers la pau.

Ara, però, us convido que ens fixem en una altra dimensió d’apadrinament. L’apadrinament dels regals, tant d’il·lusió com de necessitat, que volem que arribin a aquests infants. Aquí és on us volem demanar la vostra col·laboració. Aquests infants, en efecte, amb l’acompanyament dels JovesVOLS, han escrit una carta on han formulat la demanda d’un regal d’il·lusió i un de necessitat. Tradicionalment, i així continuarà sent, persones vinculades a l’Obra salesiana, mestres de l’escola, educadores de la PES, pares i mares, familiars, són les qui fan aquest apadrinament i busquen els regals per fer-los arribar durant la màgica nit. Habitualment grups d’alumnes dels cursos més grans s’han posat d’acord i han fet també de padrins i padrines. Aquest any, ens agradaria fer una passa més i proposem generalitzar els apadrinaments per classes. Que cada aula de l’ESO i de la Postobligatòria es posi d’acord per fer apadrinaments conjunts sigui de tothom o sigui per grups d’amics. La nit de reis és el moment més esperat per molts infants. Malauradament els Reis Mags no poden arribar a les cases de tothom. Volem ajudar-los, perquè cap infant es quedi sense el seu regal!  

Ser sensibles i solidaris ens fa sentir millor i ens ajuda a ser més bones persones. I acabem amb el vídeo que van enregistrar els Mags d’Orient per agrair tota la participació i col·laboració de la bona gent de Salesians Mataró. Que tingueu un molt bon dia!