Bon dia | Dimarts 20 d’octubre

Tots tenim imatges de superherois. Aquests personatges tenen el seu origen en la industria americana dels anys 30, especialment lligades al món del còmic. Presenten un perfil peculiar de lluitadors pel bé: Batman, Superman, Spiderman… Estan dotats d’alguns superpoders que els fan especialment seductors i extraordinaris.

Portem anys fent un projecte a primària que parla dels nostres superherois. Els nostres! Superherois més propers … i cada any venien a l’escola a presentar-se! Ho recordeu? Infermers, bombers, metges… professionals que es dediquen a fer un servei útil a la societat. Hi ha molts herois a la nostra societat! Ara en aquests temps difícils de pandèmia si obrim els ulls els trobarem molt a la vora…

Avui us volíem parlar d’uns superherois que no surten gaire a les notícies però que són veritables supeherois. Aquest cap de setmana han estat motiu d’una Campanya especial. Aquests superherois són els missioners i la campanya es diu DOMUND. El lema d’enguany és AQUÍ ESTIC, ENVIA’M.

Qui són els missioners? Són persones que han dit que SÍ a un servei generós en nom de Jesús. Se senten enviats a anunciar amb paraules i obres el que ell va venir a anunciar: un món millor que hem de construir entre tots.

Na Pilar Rahola, una famosa periodista catalana deia presentant el DOMUND.

“Quina idea tan lluminosa. Quin ideal tan elevat sacseja la vida de milers de persones que un dia van decidir sortir de la seva casa, creuar fronteres i horitzons i aterrar en els llocs més abandonats del món, en aquells forats negres del planeta que no surten en els mapes. Quina revolta interior han de viure, quina grandesa d’ànima han de tenir, dones i homes de fe, quin amor a Déu que els porta a entregar la vida al servei de la humanitat! No imagino cap revolució més pacífica ni cap fita més grandiosa!

La missió d’evangelitzar és, també, una missió de servei al ésser humà, ja que el missatge cristià és una poderosa eina transgressora i revolucionaria, la revolució del que no vol matar a ningú, sinó salvar a tots… Sóc una creient fervorosa de tots aquests homes i dones que, gràcies a Déu, ens donen intenses lliçons de vida i de creença en la humanitat… Les missions catòliques són una ingent força de vida, un immens exèrcit de soldats de pau, que ens donen esperança en la humanitat, cada vegada que sembla perduda.”

Val la pena que en fem menció i els retem homenatge. Ells són veritables testimonis de l’amor de Déu per a tota la humanitat.

ELLS HAN DIT SÍ A LA CRIDA que han rebut, i ho han fet generosament. Una crida que no és res més que una crida de Déu a viure des de l’amor i el compromís per una societat millor.  Nosaltres també podem dir SÍ fent bé (el millor possible) allò que ens toca fer cada dia. Aquesta és la nostra crida avui!

Bon dia i bona feina a tots i totes.