Bon dia 25 de maig

Pots reproduïr l'audio d'aquest bon dia fent click al botó play

Ahir era 24 de maig. A tots els veterans de casa salesiana ens diu molt aquesta festa. La veritat és que litúrgicament la festa es celebra avui ja que ahir era la festa de l’Ascensió que representa el final de l’estada temporal i visible de Jesús enmig dels seus. Maria Auxiliadora i l’Ascensió.  Són dos festes el significat de les quals val la pena aprofundir: 

-L’Ascensió de Jesús ens ajuda a veure que en l’ existència hi ha diferents plans: el que veiem i el que no veiem; el pla més material és fàcilment palpable i els sentits ens en  donen molta informació. Però hi ha quelcom de l’ ésser que va molt més enllà del que podem veure, sentir, olorar, palpar … Hi ha aspectes que són fonamentals i que ens transporten a un altre nivell de l’existència.   És sobre tot allò que té a veure amb l’anima humana i que ens fa superar l’insti, i ens fa diferents als altres ésser vius: l’amor, el desig de ser, l’esperit de superació, la llibertat …  Jesús ens diu en l’ascensió, pujant en al cel, que hi ha un altre nivell, i que ell ens hi precedeix. La festa ens recorda que hem de fer el possible que aferrar-nos a allò de més veritable que hi ha a la vida,  allò que ens transporta a un nivell superior i que és permanent i etern.

-Maria és una dona que això ho ha entès i viscut.  La festa de l’Auxiliadora fa referencia a una dona senzilla, honesta, oberta als altres i a Déu, capaç d’encaixar la seva missió de ser ajuda, i auxili, a ser exemple d’ amor veritable.

En els moments que estem vivint ens convé molt  saber pujar de nivell. A vegades ens sentim sols, abatuts, tristos, angoixats… amb mil preguntes que no sabem com resoldre. Ens cal:

  • Aprendre a identificar  les nostres emocions i acompanyar-les. 

  • Compartir el que sentim i saber que no estem sols.  

  • Buscar aquells elements que ens fan sortir de la rutina i que ens donen força, energia…

  • Saber riure, saber mirar més enllà de les parets de casa… obrir els ulls a l’amor, a la fe i a l’esperança. A la presència de Déu … 

  • Saber que fem el camí amb molta gent que ens estima.  

Et convido a escoltar una cançó que ens vol obrir a tot això. SI cerques quelcom a la vida que et faci viure content aixeca els ulls de la terra… Deixa’t portar per la seva música i el seu missatge.

MOLT BON DIA!