Bon dia | Dimarts 28/9/21

Bon dia i bona setmana,

3a setmana de curs.

Les dues primeres sempre són de pretemporada:

  • Preparació intensa per les famílies que inicieu el curs amb els vostres fills i filles.
  • Entrenaments llargs i durs per als docents i no docents que també hem d’escalfar motors.
  • Alta intensitat i neguit fins recuperar la rutina escolar per infants, nois, noies i  joves que estudieu amb nosaltres. SOU els protagonistes i titulars del partit. Sempre SOU la clau per aconseguir que la temporada funcioni i sigui exitosa.

A l’escola convivim aquests tres “jugadors”: famílies, docents i no docents, i alumnes. Tots tenim en comú una clau: l´emocional. 

Qui són els alumnes? Som tots i cadascun dels oients d’aquest BON DIA. I, us explicarem un secret: el mestre només arriba quan l’alumne està preparat. I una obvietat: tots som mestres i alumnes si estem atents i volem aprendre. Aprende importa. Molt. Sempre. Puc aprendre quan estic bé, em trobo bé, em sento fort emocionalment i estic connectat amb la vida.

I com puc acompanyar a un alumne? Estimant-lo, estant amb ell i per ell, escoltant-lo, investigant i llegint les senyals no verbals per veure si a nivell emocional està en un bon moment o es mostra inestable, insegur, “tocat” a nivell emocional.

Fàcil de dir i difícil de fer? Segur. Com tot el que és important cal concentrar-se i dedicar temps a allò que és essencial. Cuidem-nos per dins i podrem acompanyar i cuidar a qui estimem.

Pensem-hi. Compartim les emocions, posem-hi paraules o dibuixem-les sense por amb aquells que estimem i ens estimen.

Volem acabar el bon dia saludant als nens i nenes de 2n de primària B que dijous es van haver de confinar i estan fent l´escola a casa. Ànims i records!

MOLT BON DIA I MOLT BONA SETMANA!