ELS GRUPS DE FE DE SALESIANS MATARÓ VAN A LA SAGRADA FAMÍLIA

La visita esperada

El passat divendres dia 8 de novembre, els grups de fe de l’escola van anar de sortida a la Sagrada Família. Aquests van sortir de la casa de Mataró a les tres de la tarda amb un autocar de dues plantes, ja que era necessari per a la quantitat de participació que hi ha a la moguda juvenil a Salesians Mataró. La sortida estava pensada per augmentar els vincles entre els integrants de cada grup, però finalment el que va ocórrer fou que entre tots els grups es va crear una gran germanor.

Rumb a la Sagrada Família

Un cop acabades les classes de divendres, l’alegria es notava en l’ambient. Els grups es van ajuntar tots en el menjador per dinar, com és habitual. Un cop van acabar tots, l’autobús els estava esperant a fora per dirigir-se cap a Barcelona. Dins d’aquest autobús van començar a iniciar converses amb gent que mai haurien parlat. Per exemple tenim el testimoni de l’Andreu Font: “En el bus vaig començar a conversar amb gent que no coneixia, per exemple amb integrants del grup d’Amics4. Vaig conèixer a gent nova molt maca i amable amb la qual tornaria a compartir més moments sens dubte.”

La ruta

Per facilitar la visita, es van separar en dos grans grups; el primer format per Amics3, Amics4 i Foc1. Per l’altra banda anaren els grups FOC2 i Joves1. Primerament van passar per un estricte control de seguretat. Després se’ls va fer entrega de radioguies per facilitar la visita. La ruta començà a la façana del Naixement de Jesús, l`única construïda en vida per Gaudí, amb tres grans entrades dedicades a les tres virtuts teologals: l’esperança, la caritat i la fe. Les principals ornamentacions a destacar són el xiprer com a arbre de la vida, l’anagrama del Crist i el colom amb les ales obertes que fa al·lusió a l’Esperit Sant.

A dins, la temàtica va canviar radicalment, com dos móns paral·lels. Un clar exemple va ser el fet que l’interior suposadament era un gran bosc. En el recorregut, un moment especial a destacar va ser el que els grups es van situar davant la porta de la glòria, on es va fer un breu moment de pregària amb el Pare Nostre.

Per acabar, van arribar a la porta contrària de la que van entrar, la qual representa el moment més important de la vida de Jesús: la Passió. Tots van quedar impactats en veure el magnífic treball de l’escultor Josep Maria Subirachs amb escultures que detallen diversos episodis de la passió de Crist: el Sant Sopar, la traïció de Judes, Jesús davant de Pilat, la Verònica, la crucifixió i l’enterrament, entre d’altres.

Moment de pregària a la capella del Santíssim

Finalment, malgrat semblés que tot s’havia acabat, de forma inesperada se’ls va proposar al segon grup de viure un petit moment únic. Van poder realitzar una pregària, a la capella del Santíssim. Com a testimoni d’aquest moment, en Jose Antonio, animador de grup Joves1: “Em va semblar un moment molt maco, molt significatiu pel que al nostre grup de fe representa. Compartim joc i diversió, però també aquests petits moments de pregària mantenen i augmenten el foc de la mostra de fe. Penso que per acabar la visita va ser un moment molt especial.”

P.S. Aquest article ha estat fet per l'alumna de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat Clàudia Fontanals i l'Arnau Pujadas.