Emergència climàtica

Els alumnes de Salesians Mataró s’organitzen per reivindicar-se pel canvi climàtic

El 27 de setembre va tenir lloc un dia de vaga mundial per protestar sobre les conseqüències del canvi climàtic. L’alumnat de l’escola va prendre la iniciativa i va adherir-se a aquest moviment organitzant diverses activitats en el marc d’una jornada reivindicativa. Algunes de les accions per denunciar l’emergència climàtica i la mala gestió que se n'està fent van ser la lectura pública d’un manifest, una recollida de deixalles a la platja i una activitat de conscienciació per els alumnes de Primària. 

  • Manifest

En el manifest, que es va llegir davant de tota la Secundària, es va parlar de la conscienciació sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències. També es va denunciar l’escalfament global, l’explotació de recursos, l’acumulació de residus i la contaminació desfermada. Les alumnes que el llegien van a animar tot l’alumnat  a participar en aquesta lluita per canviar la situació actual que estem vivint.

  • Recollida a la platja

Un cop acabada la lectura del manifest, una bona colla d’alumnes de Batxillerat i 2n cicle d’ESO van exercir el seu dret de no assistència a classe i van dirigir-se plegats a la platja del Varador. Un cop allà, es van organitzar en grups per netejar diverses zones. Més d’un centenar d’estudiants van mobilitzar-se i van fer possible la recollida de més de trenta bosses de deixalles durant tot el matí. 

  • Conscienciació d’alumnes de Primària

Els alumnes de 2n d’ESO, que per edat no podien exercir el seu dret de no assistència, es van organitzar per anar a classes de Primària per compartir la seva preocupació per les conseqüències de l’emergència climàtica i per insistir en la importància de no quedar-se amb els braços creuats i passar a l’acció.

  • Satisfacció entre els membres de la comissió organitzadora

Segons l’Anna Serres, membre de la comissió organitzadora d’aquesta jornada reivindicativa, els alumnes se senten satisfets i orgullosos d’haver protagonitzat accions per la lluita contra l’escalfament global i la contaminació generada. Tot i així destaca la necessitat que això no sigui preocupació d’un dia i que es desenvolupi la consciència de la necessitat de continuar realitzant aquest tipus d’accions de denúncia i de col·laboració amb la sostenibilitat del planeta.

#climatechange #climateaction

P.S. Amb aquest article s'estrenen algunes de les alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat, concretament la Sílvia Roque, l'Eva Puig i la Sara Clapés.