LA COMUNITAT CRISTIANA CELEBRA L’INICI DEL TEMPS D’ADVENT

Una missa ràpida però viscuda i sentida

El dimecres 11 de desembre, a les vuit i vint minuts del matí, a la capella de l’escola Salesians Mataró es va realitzar la missa escolar d’inici de l’Advent, oficiada pel sdb Narcís Frigola. La celebració està adreçada fonamentalment a membres de la Comunitat EducativoPastoral, des de joves de primer de la ESO fins a Batxillerat, especialment els que participen en grups de fe, i els seus docents i animadors. La missa va ser ràpida però viscuda i significativa, amb la lectura de la Paraula, força cants, l’expressió del valor del signe amb l’encesa de la primera espelma de la corona d’Advent. Tot plegat força participat pels joves que van tenir-hi un paper rellevant.

L’inici de l’Advent

La capella estava plena i es va crear un ambient molt acollidor. Mentre la gent arribava es van acabar de preparar els cants i de distribuir altres serveis com ara la lectura bíblica i les pregàries. Un cop fet el ritual penitencial d’entrada, es va procedir a la lectura bíblica per part de la Sílvia Roque, membre de grup de joves i alumne de l’escola. Seguidament en Narcís va fer-ne el comentari, tot relacionant el contingut de la lectura amb el temps d’espera del Nadal i l’actitud que cal tenir per preparar-se convenientment i així acollir l’Infant amb il·lusió i bon peu.

En paraules de la Marina Morgado, de segon de la ESO, “En entrar em va sobtar, hi havia bastanta gent per ser una missa diària. Em va sorprendre, ja que va ser molt dinàmica i entretinguda. El missatge que va transmetre va ser molt reflexiu, i penso que em va ajudar a entendre millor el concepte de l’Advent.”

Les pregàries adequades i una encesa significativa

La missa va continuar i va comptar amb la intervenció dels integrants del grup JOVES en les pregàries, també relacionades amb aquest temps de la preparació del Nadal.  Les cinc pregàries van ser llegides per: Marta Marín, Arnau Pujadas, Clàudia Fontanals, Carolina González i Martina Martín. L’Andreu Font, també integrant del grup JOVES, creu que: “Les pregàries van estar molt ben pensades, crec que estaven molt ben enfocades cap al començament de l’Advent i feien reflexionar d’una manera molt especial, ja que em van ajudar a introduir-me al període d’Advent, i feien pensar sobre el seu significat i com podríem enfocar la nostra fe cara al moment màgic del Nadal.”

Tot seguit, es va fer el signe d’encesa de l’espelma de la corona d’Advent a càrrec del mestre Manel Pertíñez, qui després d’una intensa dedicació ha arribat enguany a l’edat de la jubilació. Amb aquest gest, des de l’escola volem destacar el seu compromís i la petge que ha deixat al centre. Seguidament, la missa va continuar amb la litúrgia de l’eucaristia: l’oració del Pare Nostre, el ritual de la Pau i el cant de Comunió.

La llum que encén l’espelma

Finalment, es va voler donar un obsequi a tots aquells que va assistir-hi, en la línia de reforçar el signe de la celebració. Per emportar-se un bon record, es va regalar un punt de llibre a cadascun. Aquest era molt senzill, ja que no comptava amb gran quantitat d’elements, però eren molt significatius. S’hi troba el nen Jesús, les quatre espelmes de l’Advent i una frase: “SIGUES LA LLUM QUE ENCÉN L’ESPELMA”.

Segons molts testimonis, va ser una experiència per a recordar, maca i especial. Per als joves de grups es tracta d’un gran moment, ja que es van prendre consciència de la importància que tenen dins de la comunitat. La Marina Oromí, membre de grup FOC diu: “Penso que és una activitat més de l’escola que et dona la oportunitat de participar com a membre de grup de fe i l’has d’aprofitar. Per mi també és un moment de tranquil·litat i de desconnexió, on pots conèixer i preparar el Nadal”

 

P.S. Aquest article ha estat fet pels alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat Clàudia Fontanals i Arnau Pujadas