La PES ofereix cursos d’inserció laboral

Comença un curs de costura especialment adreçat a persones vulnerables

18/10/2021
Ángela Monzerrath Díaz (alumna de 1r de Batxillerat B)

A la Plataforma Social de Salesians Mataró han començat un curs de costura dins de l´àrea d´inserció sociolaboral. Aquest curs té com a objectiu la millora de les competències tècniques de costura alhora que es treballa el coneixement de la llengua i la integració social entre les persones que en formen part, tal com ens confirma una de les alumnes participants.

No m’esperava que aquest curs m’ensenyés tant, pensava que només aprendria a cosir a màquina, però he millorat la meva costura a mà i he conegut gent nova”.

Així, han estat un total de dotze dones migrades, residents al nostre barri i d´origen molt divers, les que, en paraules de la seva formadora, han començat amb molt d’entusiasme. 

“Ha estat un goig poder compartir els meus coneixements amb dones amb ganes d’aprendre, està sent una experiència molt positiva”.

Aquestes usuàries, doncs, han començat un camí que, durant tres mesos, els permetrà donar una sortida solidària al fruit del seu aprenentatge. En concret, treballaran en la confecció de bosses de tela que després es faran servir durant la campanya de Reis animada fonamentalment des de VOLS Jove, secció local jove de l’ONG salesiana Bosco Global. En el marc d’aquest curs de costura també es faran aportacions al projecte Paneres de Nadal. D’aquesta manera, un cop més dins de l´Obra salesiana de Mataró, es consolida el treball entre diferents serveis i projectes donant forma al nostre projecte educatiu comú.

En la mateixa línia, la Plataforma d´Educació Social ha començat un altre curs d’orientació sociolaboral, en aquest cas es tracta d’un curs de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals amb un mòdul específic de desinfecció COVID. Aquest altre curs es dirigeix a un total de vint usuaris derivats des de diferents entitats socials del Maresme que formen part de la xarxa del Programa Incorpora, promocionat per la Fundació “la Caixa”. L’objectiu del curs és la inserció laboral d´aquestes persones, un cop acabi la seva fase formativa.