La Pujada a Montserrat arriba a la 34a edició

Emma García Alarcón (alumna de 1r de Batxillerat B)
24/10/2021

Els 106 participants caminen de nit des de Terrassa fins a Montserrat

La 34a edició de la Pujada a Montserrat de Salesians Mataró, organitzada per l’AMPA de l’escola, reuneix 106 participants en un recorregut nocturn a peu que surt des de Terrassa a les 00:00 hores de dissabte 23 i acaba amb un moment de pregària a primera hora del matí a peu de l’abadia. La caminada, que consta de 26 kilòmetres, va portar a tots els participants per zones muntanyenques però segures, amb el propòsit de passar-ho bé i interioritzar amb un mateix.

La Pujada a Montserrat és una de les vivències més emocionants que ens ofereix l’escola”.

Després de reunir-se a les 21:00 hores a la capella de l’escola, tots els inscrits van traslladar-se en autobús fins a Terrassa, on van començar el recorregut a peu amb tres punts d’avituallament. El primer es trobava a unes dues hores de la sortida en un descampat, on servien peces de fruita i aigua. Dues hores després venia el segon, situat a una estació de tren, on donaven entrepans calents, cafè i beguda entre d’altres. En el darrer punt, a una hora i mitja més de camí, ja en el poble de Monistrol, hi servien xocolata calenta i brioxeria.

“El fet de caminar de nit, acompanyat dels amics, ha estat una experiència molt especial i serà difícil d’oblidar. Tot i el cansament, el resultat final val molt la pena”.

Els organitzadors de l’AMPA feia setmanes que portaven preparant tota la caminada, triant les dates de la pujada, organitzant on serien els avituallaments i el que servirien a cadascun… També hi havia un servei de guies, qui portaven un kit d’atenció sanitària preparat per una especialista per si calia intervenir en cas d’algun accident. A més, hi havia un cotxe escombra per a qui no pogués continuar per qualsevol motiu.

“A més de l’organització de tots els preparatius necessaris, des de l’organització ens fa especial il·lusió la tria de l’obsequi que cada edició se sorteja entre totes les persones participants”.

Finalment, el recorregut va acabar al Monestir de Montserrat on va tenir lloc la tradicional pregària a la plaça dels Apòstols, qui rep el nom en record d’una capella que hi fou edificada el segle XVI en memòria dels Sants Apòstols. Allà davant l’apòstol de la joventut Sant Joan Bosco, es va fer la tradicional ofrena floral.  Cansats, però ben contents, els participants tornaren a Mataró en autobús.