La waterpolista Maica García comparteix testimoni amb joves de la PES i alumnat del cicle d’esports

17/11/2021
Laura Perea (alumna de 1r de Batxillerat B)

Maica García Godoy, campiona de Waterpolo a nivell europeu, mundial i doble subcampiona olímpica, va visitar el darrer dimarts la nostra escola.

La Maica García té 31 anys, és jugadora de waterpolo en el Club de Natació de Sabadell de la Divisió d’Honor Femenina i ocupa la posició de boia. Guardonada amb incomptables premis com la medalla de plata als Jocs Olímpics de Tokio 2020 i la d’or al Campionat europeu de Budapest, aquesta nadadora és, actualment, la millor boia del món. 

“Entreno dues vegades al dia i una d’elles durant tres o quatre hores.”

Aquesta activitat, organitzada per l’educadora de la PES i directora de la seu mataronina de la UEC (Unió Excursionista de Catalunya), Sònia Latorre, va aplegar joves de la Plataforma d’Educació Social i del 1r curs del nou CFGM d’esports i lleure. La xerrada va tenir lloc el dimarts 9 de novembre de 2021, a les 9:00 hores, a la sala d’actes de l’escola. En el seu decurs, la waterpolista va explicar com en un inici es va arribar a plantejar no dedicar-se al waterpolo per por al futur i a no destacar per sobre d’altres jugadores. Però finalment, amb els seus 1’90 metres d’alçada, va acabar sent escollida com la millor jugadora europea al 2014 per la Lliga Europea de Natació. També va explicar que el seu entrenament era bastant exhaust i que si els alumnes volien aconseguir una meta haurien d’esforçar-se moltíssim. 

La xerrada va ser un èxit gràcies a totes les persones que van preparar-la i va encisar tant a l’alumnat com al professorat que hi va participar.

“Ha sigut molt interessant i em va agradar ja que no cada dia pots veure a una jugadora d’elit en persona i escoltar consells seus, que a més té una vida molt ocupada, i per això repetiria l’experiència.”

Un dels alumnes va explicar la sorpresa que va provocar a tothom que aquesta reconeguda campiona aparegués a la seva classe i parlés amb tanta experiència i amabilitat sobre possibles claus per ser campiona del món. Des de la PES i l’escola esperen repetir vivències com aquesta que tothom coincideix enriqueixen el creixement personal dels nostres joves.