L’alumnat de Batxillerat crea cartells per anunciar la festa de DBosco

Els alumnes de 1r batxillerat de l’àmbit social-humanístic es van encarregar de confeccionar cartells per anunciar la festa de Don Bosco. Aquesta activitat individual es va organitzar des de l’optativa de cultura audiovisual i, per dur-la a terme, els alumnes van disposar d’un parell de classes i de tot el període de vacances d’hivern.

Concurs de cartells i exhibició

Des de fa uns 5 anys, es duu a terme l’elaboració de cartells per posar en pràctica tot el que els alumnes han après, anteriorment, sobre el cartell publicitari i per comptar amb la presència d’ells en el dia de la celebració de Don Bosco.

Aquest any, es va tenir la idea de col·locar tots els cartells a l’entrada de la sala d’actes, el dia de la festa interna, per tal exhibir-los, davant de la resta d’alumnes del centre.

 

Criteris formals i de fons

Els cartells es van dur a terme des de la llibertat i els gustos de cadascú però, havia de complir un mínim de requisits perquè fossin admesos com que sortís el logotip i el lema de l’escola, la data del dia de la festa i un eslògan adequat en relació amb la celebració, a més d’incloure-hi alguna imatge de l’escola o bé de Joan Bosco per tal de que s’identifiqués ràpidament.

En aquest procés d’elecció, primerament es fa una selecció, per part de la professora, seguint uns criteris determinats, els quals són la inclusió dels requisits comentats anteriorment i aspectes com la originalitat i la creativitat. Seguidament i per acabar, l’equip de coordinació en tria un per secundària i un per primària tenint en compte que el cartell no reflecteixi només la idea del ball, sinó tot el que representa Don Bosco com a fundador de l’escola.

Hi faltes tu!

L’Eva Puig va ser una guanyadora i el seu cartell va ser l’escollit per secundària a causa de la seva formalitat. Va fer el cartell amb la idea de que fos bastant simple visualment però que tingués un missatge important. Tenia clar que volia fer alguna cosa diferent respecte els dels altres participants i va pensar d’escollir una imatge d’algun lloc representatiu de l’escola que estigues buit perquè tingués relació amb el seu eslògan el qual era “hi faltes tu!”, fent una crida als alumnes, professors i totes aquelles persones que fan possible la celebració de Don Bosco per a que vinguessin. Així que va anar fent fotos d’espais de l’escola com diferents classes, la sala d’actes, els patis, etc, per finalment, decantar-se per triar una foto del pati interior de cicle superior perquè és un espai on els nens i nenes juguen i això, en concret, lliga amb l’esperit de Don Bosco. Un cop acabat el cartell es mostra orgullosa del resultat final i admet que li va resultar fàcil elaborar-lo. Considera que el jurat va escollir el seu perquè “es va tenir molt en compte la idea principal” i, respecte l’activitat en sí, opina que “em va agradar fer-la” i creu convenient que “una activitat com aquesta és necessària de tant en tant per potenciar la creativitat dels estudiants a batxillerat, ja que és un aspecte que escasseja molt en l’educació”.

L’Arnau Pujadas va ser l’altre guanyador i el seu cartell va ser l’escollit per a Educació Infantil i  Primària per la simplicitat dels traços i la jovialitat del dibuix. En el seu cas, va intentar integrar el logotip de l’escola mitjançant diverses imatges, entre les quals destacava la persona de DBosco acompanyada d’infants i joves. L’Arnau considera que l’activitat “és positiva” i que dur-la a terme “ha estat una bona experiència”.

P.S. Aquest article ha estat fet per l'alumne de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat Manel Cabezas