MISSA D’ENVIAMENT DEL CURS 2019-20

Una missa inoblidable
El diumenge 27 d’Octubre, a les onze del matí, a la capella de l’escola es va realitzar una missa especial, en el marc de les eucaristies familiars que es fan l’últim diumenge de cada mes. Als alumnes de tercer i quart de primària que actualment estan fent la catequesi, juntament amb els seus animadors, se’ls van atorgar uns símbols que volen significar el seu procés dins del món cristià. Posteriorment, dins del desenvolupament de la missa, els animadors dels grups de fe també van tenir un paper rellevant. [L’article continua després del vídeo]

Un inici simbòlic
La capella estava plena, de gom a gom. Hi van participar mares, pares, avis, àvies, animadors, catequistes i per últim i més important, infants i joves; l’ambient que es va crear era màgic. Durant la primera part de la cerimònia, es van dur a terme les lectures de la Paraula. A continuació, amb el vincle de pares, catequistes i fills, es va realitzar l’entrega de dos símbols molt especials. En el cas dels nens i nenes de tercer o primer any de comunió, se’ls lliurà un Nou Testament, mentre que els de quart o segon any van rebre una creu de Jesucrist, la qual estava feta manualment per joves de l’Àfrica. L’entrega del Nou testament vol que la paraula de Déu estigui present a la vida dels infants i la creu és símbol de l’amor de Jesús per tots els homes de tots els temps. En els dos casos, els pares dels infants van entregar els símbols, acompanyats d’un petó i una abraçada als petits. Segons diversos testimonis dels infants de catequesi, diuen que els va agradar molt el pas que van fer i que cada vegada se senten més a prop de la primera comunió.

Portadors de llum
A partir d’aquí, la missa va continuar amb normalitat amb la participació dels joves en la Pregària dels Fidels i en l’Ofertori. Quatre d’aquests joves són animadors, que juntament amb els altres, van acudir a la cerimònia. La comunitat cristiana de Salesians Mataró va voler significar-los, conjuntament amb la resta d’animadors de grups. Per simbolitzar aquest reconeixement, se’ls va concedir la llum, representada en una espelma, per així fer arribar aquesta llum a tots els infants i joves de grups. En paraules de la Remedios Castarnado, aquests signes pretenen aportar un significat més enllà de només ser un objecte. Seguidament, la missa va proseguir amb la litúrgia de l’eucaristia: l’oració del Pare Nostre, el ritual de la Pau i el cant de Comunió.

Gran cloenda i gran emotivitat
Finalment, en acabar la celebració, tothom va estar convidat a una gran castanyada organitzada pel grup de catequistes. Les castanyes però també brioixos i begudes vàries van acompanyar una estona amena de convivència de tots.
Segons tots els participants, i sobretot els pares i infants que estan realitzant la seva primera comunió, va ser una experiència inoblidable, maca i especial. Per als joves de grups es tracta d’una gran cerimònia, ja que es van compartir moments molt bonics amb els pares dels infants de catequesi. Els seus animadors ho veuen com un moment encantador. A més a més, creuen que la castanyada que es va fer, va ser genial. Segons les paraules d’en Josep Ignasi, animador, “Vaig trobar un sentiment de comunitat cristiana que no havia notat abans a Mataró, crec que va ser un l'ingredient clau!”. Les persones de la comunitat cristiana, creuen que una comunitat cristiana és important que es trobi, que se celebri i que es construeixi, fent de l’eucaristia un moment privilegiat. Segons el testimoni d’en Narcís Frigola, “Em va semblar un moment molt emotiu, ja que hi havia gent de totes les edats, per celebrar tots junts la fe en Jesucrist”.