Nou cicle formatiu d’esports i lleure

El nou cicle formatiu és de Grau Mig i es titula
“Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural”

18/10/2021
Eira Calero i Emma García (alumnes de 1r de Batxillerat B)

El cicle, pertanyent al Grau Mig i a la família professional de les activitats físiques i esportives, tindrà una durada de 2000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics. Aquests estudis postobligatoris es basen en una educació teòrica i pràctica que dona la capacitat de dinamitzar activitats de temps de lleure, tot adaptant-les als potencials usuaris sense deixar de garantir-ne la qualitat i la seguretat, així com el respecte per al medi ambient.

En paraules dels seus formadors, la seva metodologia es basa en l’ensenyament de diferents fonaments d’activitats físiques com són l’atenció a grups, les tècniques del temps de lleure, la formació i l’orientació laboral, i les pràctiques en centres de treball. A més, es duran a terme activitats al medi ambient de baixa i mitja muntanya com, per exemple, la bicicleta, el senderisme, l’hípica, la natació i altres activitats aquàtiques. Tot això amb la finalitat d’afavorir formació, maduresa intel·lectual i humana, coneixements i habilitats que permetin desenvolupar competències professionals i funcions socials per incorporar-se al món laboral. 

“Volem seguir educant l’alumne posant-lo al centre del seu procés de formació i del seu projecte de vida, connectat al món per poder-se expressar”

Bona part dels alumnes que actualment s’estan formant al cicle han comentat que els apassiona molt tot el que estan fent i que els hi agradaria continuar aprenent d’aquesta manera. Asseguren que la metodologia aplicada es la mateixa que a qualsevol altre cicle formatiu, és a dir, tenen exàmens, deures, avaluacions i òbviament pràctiques. Tot i que el cicle té molt bones valoracions per part del nou alumnat, també han sorgit algunes consideracions sobre el fet que els agradaria que algunes de les assignatures no fossin comunes a tothom i altres sí. Una de les que més respecte els fa és l’hípica.