Participació al “speed dating” laboral de Mataró

Més de 200 persones en situació de vulnerabilitat socialvan participar el 14 de març com a candidats a la primera sessió d’Speed Dating Laboral del grup comarcal del Maresme i Vallès Oriental del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, que es va celebrar al Tecnocampus de Mataró.

L'acte, organitzat com a entitats Incorpora, va aplegar més de dos centenars de persones en situació de vulnerabilitat i 18 empreses que tenen ofertes de feina, amb la intenció de crear ocupabilitat entre aquells/es que més ho necessiten.

Per part de Salesians Sant Jordi a Mataró, tres dels seus joves van participar amb ofertes reals de feina, la qual cosa és fruit de la feina feta per l’equip educatiu que durant molt de temps ha treballat amb ells/es no només les competències professionals sinó també aquelles competències transversals per garantir l'èxit laboral.

Una educadora de la Plataforma Social de Salesians Mataró ens narra la jornada

“La idea és senzilla, cites ràpides entre empreses i persones que busquen feina. Amb una curta introducció institucional per contextualitzar l'acte dins de la comarca, ciutat de Mataró i dins del programa Incorpora.

Però a mesura que vam anar concretant l'acte, la feina s'anava multiplicant. S'havia de concretar els espais on realitzar-ho, la distribució de l'espai, deixar lligada la part institucional, les empreses que volguessin participar amb ofertes reals i els usuaris que poguessin optar a aquestes ofertes. Tot està relacionat entre sí, i sense una part no podíem fer l'altre. Van ser dies de moltes trucades, e-mails, missatges, reunions i nervis.
Finalment, va arribar el dia. A les 7 del matí, els joves que estan fent un curs de cuina als Salesians, ja estaven preparant el petit esmorzar que es va servir.

A les 9 en punt, tothom ja estava al seu lloc i ja arribaven les empreses per assistir als parlaments del sr. Jaume Farré, director del departament d’Integració Sociolaboral de Fundació Bancària de La Caixa, de l’Il·lm. Sr. Josep Triadó president del Consell Comarcal del Maresme i finalment de l'alcalde de Mataró, el Il·lm. Sr. David Bote.

A les 10 del matí, mentrestant els assistents feien un cafè, els grans protagonistes del dia ja anaven arribant, unes dues-centes persones amb el seu currículum a la mà i amb il·lusió a la mirada. 18 taules ja estaven preparades per acollir les entrevistes, una per cadascuna de les empreses que hi participaven.
Des de les 10:30h del matí fins a 13:30h del migdia, no es va parar de fer entrevistes que duraven entre 5 i 10 minuts cadascuna. Les persones s'aixecaven d'una taula per anar a una altre, buscant aquella oportunitat que el conduís a un contracte laboral i a sortir de la situació de precarietat en què estan immersos.

Tots ells, acabaven la jornada amb un gran somriure als llavis i amb una gran esperança. Les empreses, també en feien un balanç positiu, hi haurà contractacions.
Un cop tot s'acaba, només queda recollir. Ha valgut la pena, tota la feina extra, tots els nervis, tot… Ha valgut la pena només pel fet de donar una oportunitat a les persones que més ho necessiten, per poder donar una entrevista de feina a aquells que només amb el seu Currículum ja no hi poden mai accedir. Ha valgut la pena i ho tornarem a fer”.