Pregó d’Advent 2018

Tots cantem "M'agrada el Nadal" i és veritat: ens agrada!

Proclamat per l’Andreu, la Carolina, l’Eva, l’Adrián, la Martina, la Sílvia, la Carla i la Marta

“Noies, nois, joves, mestres, mares, pares, us anunciem una gran notícia. Escolteu-la amb el cor ple de goig i alegria! Havien passat milers d’anys des de la creació del món i de l’home i la dona a la semblança de Déu. 

Us volem anunciar que en deu dies serem a punt de celebrar el Nadal. Aquest temps que falta fins Nadal, l’anomenem l’Advent, paraula que vol dir “arribada”. I qui ve? Doncs ve Jesús!

Fa més de 2000 anys, Jesús va néixer en un pessebre de Betlem, ja que no hi havia lloc a l’hostal. I com ve a nosaltres? Anem a escoltar-ho:

Jesús ve sorprenent.

Pot venir quan l’esperes o quan no l’esperes o quan ja l’has deixat d’esperar. Jesús ve sempre. Vol entrar en les nostres cases, encendre la llum en els nostres cors, il·luminar tots els racons i passadissos de l’escola.

Jesús ve pobre i humil. 

Sent gran, es fa petit. Sent ric, es fa pobre. Baixa fins al ventre d’una dona i fins el pessebre d’una establia, on solen anar primer els últims.

Jesús ve com a ésser humà. 

No només es fa amic de les persones, sinó que es fa humà, com nosaltres. Camina al nostre costat i mai no ens abandona: és el millor amic!

Jesús ve com a servent. 

No ve pas per ser servit sinó per servir. Un servei ple de misericòrdia i de compassió. Un servei per acollir, per guarir, per alliberar, per protegir … Un servei d’entrega total a tothom.

Jesús ve estimant.

Els seus camins són els de la pau i l’amor. Si voleu trobar-lo, els camins són aquests: estimant, perdonant, compartint, ajudant, acollint, pregant …

L’Advent, en efecte, és esperar a Jesús i esforçar-nos perquè trobi el nostre cor ben predisposat, quan Ell arribi per Nadal. Maria va preparar el seu cor per rebre Jesús de la millor manera. Els pares i mares de l’escola han preparat amb molta estimació els llums de la façana al voltant de Maria. Així doncs, ens hi adrecem per tal de demanar-li que ens ajudi a celebrar el veritable Nadal amb la mateixa il·lusió que ho va fer Ella: 

Maria, avui volem demanar-te que ens ajudis a trobar Jesús. Tu saps que nosaltres, de vegades, ens podem equivocar i el busquem on no està. Agafa’ns de la mà i porta’ns fins a Ell. Sigues la guia del nostre camí. Prepara el nostre cor per rebre’l com es mereix. Gràcies, Mare, per la teva ajuda! 

Per acabar, us volem recordar que, com a comunitat cristiana, celebrarem el naixement de Jesús el proper dilluns 24 a les 19:00 hores a la nostra capella amb la tradicional missa del Pollet 

 

 

One thought on “Pregó d’Advent 2018

Comments are closed.