Campanya de reis

Omple el formulari, i apadrina un infant!


Els tres Reis Mags d’Orient

Un dels moments més màgics de l’any, i dels més esperats per la majoria de les famílies, és la NIT DE REIS! Tots els infants que s’han portat bé al llarg de l’any reben un regal de part dels tres Reis Mags d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquests tres personatges màgics van acompanyats dels seus patges reials i dels camells d’orient. El dia 6 de gener al matí, milers d’infants es desperten amb il·lusió per obrir els seus regals, amb ganes de jugar amb els amics i compartir-los amb els companys de classe el primer dia d’escola.

Malauradament, a vegades els reis mags a vegades no poden arribar a les cases de tothom, especialment de les persones amb precarietat econòmica o risc d’exclusió social. Molts d’aquests infants s’han portat bé al llarg de tot l’any, i es mereixen obrir un regal com la resta. És per això que volem donar-los un cop de mà, perquè cap infant es quedi sense regal la Nit de Reis.

La Campanya de Reis té com a objectiu garantir que tots els infants de la ciutat de Mataró puguin obrir els seus regals. Aquest projecte, molt arrelat a la tradició salesiana, té més de 25 anys d’història, i en el darrer any va arribar a les cases de 190 infants, repartint 340 regals gràcies a l’ajuda de 180 padrins i voluntaris.

Com ho fem?

  1. Fem una cerca de les famílies amb necessitats socioeconòmiques del barri de Cerdanyola, amb l’ajuda de la Plataforma d’Educació Social Salesians Sant Jordi, i elaborem un llistat amb els infants que malauradament no podran disposar de regals la nit de reis.
  2. Cadascun d’aquests infants redacten una carta dirigida als tres Reis Mags, on expliquen experiències que han viscut durant l’any i descriuen els regals que els agradaria rebre per Nadal: un de necessitat (roba, sabates, motxilles,…) i un d’il·lusió (nines, pilotes, cotxes teledirigits,…).
  3. Fem una cerca de padrins! Et necessitem per fer possible aquesta campanya, per apadrinar i regalar il·lusió a un dels infants que més ho necessita. En omplir el formulari d’apadrinament, us fem arribar la carta manuscrita de l’infant que heu apadrinat.
  4. Dels dies 15 de novembre al 18 de desembre, tots els padrins porten els regals embolicats a la recepció de l’escola Salesians Mataró, indicant el codi de la carta (que es troba a sobre del logo de Salesians [MAT20-XXXX]) en algun punt de l’embolcall.
  5. Una vegada hem centralitzat tots els regals, el dia 5 de gener al matí els comptabilitzem i agrupem per unitats familiars, per poder dividir-los en els 15 cotxes que faran la ruta de repartiment.
  6. La Nit de Reis, poc després de la cavalcada, un grup d’uns 45 voluntaris es vesteixen de patges i reis mags, per fer arribar tots els regals a les cases de les famílies. La vetllada acaba quan els infants obren amb il·lusió els regals que els heu fet els padrins!

El millor regal per aquest Nadal és apadrinar!