“Sólo importa quién tú seas”: rap contra el racisme

Els joves de la plataforma social dels Salesians de Mataró reclamen la No discriminació i la Igualtat per a tothom.
Ho fan a través del rap, un estil musical en el qual se senten còmodes i permet extreure tota la seva vitalitat i denúncia contra les injustícies.

Un grup de joves del Projecte Recréate de la Plataforma social dels Salesians a Mataró, acompanyats pels seus educadors, han creat el videoclip “Sólo importa quién tú seas”
Amb una lletra i música que emociona, han volgut llençar un missatge molt clar i contundent per promoure la No discriminació i la Igualtat, especialment en uns temps en què els discursos d’odi són cada cop més presents a les xarxes socials i s’utilitzen com a estratègies de polarització en moltes societats, també en la nostra.

Amb aquesta iniciativa, els joves contribueixen a construir un discurs de tolerància cap a la diversitat, i a viure-la com un element de riquesa social i no com un problema. Persones diferents, d’orígens i creences diverses, reivindiquen el seu paper en la societat, disposades a oferir el millor d’elles mateixes.
El videoclip https://youtu.be/sguG2ck3zhk, inserit en el marc del Recréate, és una de les accions de sensibilització del projecte. La creació, tant de la cançó com del videoclip, no ha estat fàcil per la situació de pandèmia, però s’ha aconseguit tirar-lo endavant i els joves i l’equip educador estan encantats amb el resultat.