Una campanya de donació exemplar

L’alumnat de 3rESO tira endavant, un any més, la campanya de donació de sang

El passat 2 de Febrer es va dur a terme la campanya de donació de sang, que cada any organitzen els alumnes de 3r d’ESO de l’escola. Aprofitant amb la festa externa de Don Bosco es va obrir la superaula de primària durant tot el matí perquè adults, que ja siguin pares o no d’alumnes de l’escola tinguessin l’oportunitat de participar en aquesta bona acció en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits. Aquest any ha estat la primera ocasió en què la campanya s’ha organitzat com a activitat de Servei Comunitari.

L’acció es va desenvolupar al llarg de tot el diumenge matí, de manera paral·lela a la fira d’activitats a l’aire lliure que organitza l’AMPA del centre. Aquest projecte porta en funcionament ja fa 8 anys i sobretot es treballa des de l'assignatura de Ciències Naturals, amb la intenció que els alumnes puguin treballar des d’una modalitat més pràctica el tema de la sang. També és una manera de fer una tasca humanitària com és la recollida de bosses per als Hospitals de Catalunya.

Cal destacar que ha estat l’any en que hi ha hagut un major nombre de donacions (82) i també l’edició del projecte en què els alumnes ho han preparat millor, ja que des d’un primer moment s’ha treballat de manera cooperativa, treballant en petits equips i sense vincular-ho a diferents matèries per separat. 

La valoració per part dels alumnes ha estat molt positiva i la mirada sobre aquesta causa humanitària és molt positiva. Per part dels professors també ha estat molt ben qualificada, sobretot en la gran ajuda que els alumnes aporten per dur a terme aquesta activitat i la satisfacció que tenen els donants. La professora de Ciències Naturals, Lluïsa Cucó, considera que …

P.S. Aquest article ha estat fet pels alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r