Bons Dies 19-20

El Bon Dia és aquell moment diari de pocs minuts, breu i abans de l’inici de la primera classe, que té la doble finalitat de començar la nostra jornada d’una manera amable i reflexiva amb:

  • una salutació cordial i familiar entre professorat i alumnat,
  • i la transmissió d’algun valor de l’ideari de l’escola.

Aquesta eina pedagògica té el seu origen en el mateix Don Bosco, qui va instaurar la tradició de pronunciar unes bones nits dedicades als seus joves de l’oratori abans d’anar a a dormir.
Des d’aleshores, en la pedagogia salesiana sempre han tingut molta importància aquestes paraules adreçades no només a l’alumnat sinó també al personal educador de l’escola.

General

CURS 2019-2020

Dilluns 14 de juny

Dilluns 25 de maig

Pots reproduïr l’audio d’aquest bon dia fent click al botó play

Ahir era 24 de maig. A tots els veterans de casa salesiana ens diu molt aquesta festa. La veritat és que litúrgicament la festa es celebra avui ja que ahir era la festa de l’Ascensió que representa el final de l’estada temporal i visible de Jesús enmig dels seus. Maria Auxiliadora i l’Ascensió.  Són dos festes el significat de les quals val la pena aprofundir: 

-L’Ascensió de Jesús ens ajuda a veure que en l’ existència hi ha diferents plans: el que veiem i el que no veiem; el pla més material és fàcilment palpable i els sentits ens en  donen molta informació. Però hi ha quelcom de l’ ésser que va molt més enllà del que podem veure, sentir, olorar, palpar … Hi ha aspectes que són fonamentals i que ens transporten a un altre nivell de l’existència.   És sobre tot allò que té a veure amb l’anima humana i que ens fa superar l’insti, i ens fa diferents als altres ésser vius: l’amor, el desig de ser, l’esperit de superació, la llibertat …  Jesús ens diu en l’ascensió, pujant en al cel, que hi ha un altre nivell, i que ell ens hi precedeix. La festa ens recorda que hem de fer el possible que aferrar-nos a allò de més veritable que hi ha a la vida,  allò que ens transporta a un nivell superior i que és permanent i etern.

-Maria és una dona que això ho ha entès i viscut.  La festa de l’Auxiliadora fa referencia a una dona senzilla, honesta, oberta als altres i a Déu, capaç d’encaixar la seva missió de ser ajuda, i auxili, a ser exemple d’ amor veritable.

En els moments que estem vivint ens convé molt  saber pujar de nivell. A vegades ens sentim sols, abatuts, tristos, angoixats… amb mil preguntes que no sabem com resoldre. Ens cal:

  • Aprendre a identificar  les nostres emocions i acompanyar-les. 

  • Compartir el que sentim i saber que no estem sols.  

  • Buscar aquells elements que ens fan sortir de la rutina i que ens donen força, energia…

  • Saber riure, saber mirar més enllà de les parets de casa… obrir els ulls a l’amor, a la fe i a l’esperança. A la presència de Déu … 

  • Saber que fem el camí amb molta gent que ens estima.  

Et convido a escoltar una cançó que ens vol obrir a tot això. SI cerques quelcom a la vida que et faci viure content aixeca els ulls de la terra… Deixa’t portar per la seva música i el seu missatge.

MOLT BON DIA!

Dilluns 18 de maig

Pots reproduïr l’audio d’aquest bon dia fent click al botó play

Us proposo una senzilla activitat: tanqueu els ulls i penseu en la nostra escola, en el seu edifici. Què hi veieu? Segurament us ve al cap com a primera imatge la façana tan emblemàtica i característica. I al damunt de la mateixa una imatge de Maria Auxiliadora que sembla que ens contempla des de dalt. És un símbol de la nostra escola i una característica de tota obra salesiana: la presència de Maria, amb el nom d’Auxiliadora. 

Don Bosco ,que com tots sabeu va ser un gran somniador,  la va voler posar al centre de la seva obra dient, ben convençut,  que tot ho havia fet Ella. De fet, quan els mitjans que tenia eren ben escassos, va voler aixecar en honor seu un temple presidit per un gran quadre que representa a Maria amb Jesús als braços, envoltada dels apòstols i evangelistes, i que té als seus peus, com protegint-la a tota l’obra salesiana. Una part d’aquest famós quadre de Lorenzone és el que està reproduït en els calendaris de l’escola i que tots ben segur recordeu. 

Estem ja preparant la festa el dia 24. FESTA DE MARIA AUXILIADORA. La gran festa de la nostra patrona que sempre hem preparat i celebrat amb tantes ganes. Enguany serà necessàriament diferent però no podem deixar de tenir present el que la festa significa i expressar-ho d’alguna manera. Ben segur que sabrem ser originals i reinventar la nostra festa.

-Maria de Natzaret, la Mare de Jesús és un referent per nosaltres. Jesús abans de morir, mirant a la seva mare li va dir: aquí tens el teu fill i mirant a l’apòstol Joan (que ens representava a tots) aquí tens la teva mare. En aquesta escena sempre hi hem volgut veure que al final de la seva vida Jesús ens fa el darrer regal: la seva mare  que  vol que sigui per nosaltres una ajuda, un auxili en moments de dificultat. 

-També Maria representa a totes les mares i la força de la dona per fer front a la dificultat i defensar els seus.

No està gens malament que ho puguem celebrar. Oi?

Acabem com sempre amb música i una cançó ….en aquest cas que van composar els nois del Centre Juvenil de Ciutadella que li van voler dedicar a Maria Auxiliadora, patrona de la seva ciutat. 

Bona dia!

Dilluns 11 de maig

Pots reproduïr l’audio d’aquest bon dia fent click al botó play

La nostra escola, sense tota la moguda habitual,  està estranya i sembla trista…  “No ploris per tenir els passadissos i aules buides, o els patis sense infants, perquè tota la Comunitat Educativa ha demostrat que estàs ben viva! “.
Perquè, què és l’escola? L’escola no és un edifici, l’escola són mestres, alumnes, famílies en un projecte educatiu i pastoral compartit que ens il.lusiona.

Un projecte que no depèn d’espais físics: aules i patis… sinó de les persones que en són el seu component fonamental. Educadors i educadores  que comparteixen un model pedagògic inspirat en la genialitat de Don Bosco i  que respon als reptes actuals. I us podem assegurar que això segueix !

1ª Us demanem que ens ajudeu a valorar el que hem estat fent  i ens ajudeu a seguir millorant. Oi que ens ajudareu? Rebreu una enquesta a finals de setmana, la vostra mirada ÉS CLAU!
Hem volgut crear un recull d’imatges i vídeos de totes les activitats que hem anat fent durant aquests dies i mesos i que ens mostren com educar avui en temps de confinament i ens assenyalen probablement noves fórmules i camins que seguirem explorant.

Ben segur que us agradarà veure al nostre Web el nou apartat: “ESCOLA VIVA” una mostra més de la nostra creativitat i adaptació als reptes que ens presenta el moment actual de la nostra societat.  Entreu al web gaudiu de la nostra gent i la seva moguda en temps de confinament!  

Per acabar us regalem un missatge d’esperança …amb BONA música. BON DIA  A TOTS I TOTES!

Dilluns 4 de maig

 

Durant aquests dies hem multiplicat les hores que estem davant dels nostres dispositius (mòbils i ordinadors), connectats constantment al correu o xarxes socials. És per això, que una petita comissió d’alumnes de tots els cursos de l’ESO i batxillerat, conjuntament amb membres de la comissió ecològica de l’escola ECOsales i el grup de voluntariat VOLSjove, han preparat un REPTE OFFLINE!

Us convidem a fer un seguit d’activitats que no requereixen l’ús de la tecnologia, perquè durant el pont de l’1 de maig pugueu gaudir d’una estona de desconnexió. Es tracta d’alternatives d’entreteniment que poden ajudar a conèixer més a les persones que us envolten, potenciar les vostres habilitats amb les manualitats i la cuina o tenir un moment de calma per poder gaudir de la literatura. 

Dilluns 27 d’abril 

Pots reproduïr l’audio d’aquest bon dia fent click al botó play

Dijous passat era Sant Jordi
i avui és la festa de la Mare de Déu de Montserrat .
Dues festes molt nostres i que certament ens marquen 
una manera de ser i unes conviccions  profundes com a poble.   
Sant Jordi  era una festa ben única:  

ens convidava a passejar pels carrers, a regalar roses, concursos literaris,
i a contemplar la nostra literatura com una finestra a la cultura 
i al gaudi.
També ens recordava el cavaller Sant Jordi en lluita contra el drac…
la lluita personal i com a poble contra tots els dracs que en el món volen esclafar-nos
i que agafa tantes formes…
avui la forma d’un virus que ens té tancats i atemorits. 

Com Sant Jordi els hi volem fer front amb tota la nostra força i unitat.
I d’això es tracta… cadascú en el seu lloc fent front a l’adversitat:
També fent escola amb responsabilitat,
cuidant els nostres,
fent  el que sigui per millorar la nostra convivència 
vivint aquest moment sense acomodar-nos-hi 
vivint-lo amb esperança
sensibles a l’oportunitat que ens donen les adversitats.

Montserrat ens recorda la fe d’un poble que recull la seva fe i 
la seva força en els grans ideals i en allò que ens fa més plenament humans. 
Aquesta setmana us volem proposar una escolta atenta i meditada d’una música  
interpretada en aquest entorn tan privilegiat…  
que ens convida a demanar la força de l’Esperit  que necessitem en l’adversitat. 

Em dónes força per superar els obstacles, 
Em dónes força per creuar l’oceà.
Sóc tan fort quan dintre meu et sento.
Em dónes força per sempre et vull amb mi.

Em dónes força per superar els obstacles,
Em dónes força per creuar l’oceà.
Vull sentir la força que tu em dónes
I que estem junts tota l’eternitat.

Em dónes força per superar els obstacles,
Em dónes força per creuar…

20 d’abril

14 d’abril

23 de març

Dilluns 30 de març

 

 

 

ESO

CURS 2019-2020

Dimecres 3 de juny

Divendres 29 de maig

Dimecres 27 de maig

Dimecres 20 de maig

Divendres 15 de maig

 

Dimecres 13 de maig

Divendres 8 de maig

Dimecres 6 de maig

Dimecres 29 d’abril

Dijous 23 d’abril

4rt de l’ESO

Divendres 17 d’abril

4rt de l’ESO

3r de l’ESO

Dimarts 14 d’abril 

Dimecres 8 d’abril

Divendres 3 d’abril

4rt de l’ESO

Dimecres 1 d’abril

Divendres 27 de març 

4rt de l’ESO

3r de l’ESO

 

Dimecres 25 de març

Divendres 20 de març

3r de l’ESO

4rt de l’ESO

Primària

CURS 2019-2020

Dimecres 17 de juny

Dimecres 10 de juny

Dimecres 3 de juny

Dimecres 27 de maig

Dimecres 20 de maig

Dimecres 13 de maig

Dimecres 6 de maig

Dimecres 29 d’abril 

Dimecres 22 d’abril

Dijous 16 d’abril

Dimecres 8 d’abril

Dimarts 31 de març

Infantil

CURS 2020-2021

 

EN CONSTRUCCIÓ

 

 

 

 

 

CURS 2019-2020

Dimecres 17 de juny

Molt bon dia famílies!!!! Avui en el BON DIA us fem arribar una invitació ben especial pel comiat de curs que farem demà P3 i P4 i divendres P5!!!! Un comiat diferent, d’un curs diferent que de ben segur recordarem sempre. Només podem donar-vos les GRÀCIES famílies per anar tots a una i haver acompanyat els vostres fills i filles durant aquest temps incert. Ha estat un plaer!
Aquesta invitació serà per poder-nos veure per primera vegada tots junts des que va començar el confinament, encara que sigui per la pantalla. De ben segur que serà un retrobament ben emotiu. Us hi esperem a tots!!!!

Dimecres 10 de juny

Bon dia aquesta setmana us proposem agafar el POT del confinament, que van fer els vostres fills i filles amb el seu missatge on explicaven allò que els havia agradat d’aquests dies i fer-ne un vosaltres, escriure’l amb ells i guardar-lo amb el seu a dins del pot. Podem parlar dels bons moments que hem passat junts, el què hem après i en podem donar gràcies.

Dimecres 3 de juny

Molt bon dimecres! En el BON DIA d’avui us volem proposar passar una bona estona tranquil.la amb els vostres fills i filles. Us fem arribar un vídeo d’una cançó de la Damaris Gelabert que podreu anar seguint, us anirà mostrant com fer la relaxació plegats en família. Per començar us haureu d’asseure un darrera l’altre i dibuixar a l’esquena amb el dit allò que ens diu la cançó.

Un cop acabeu, els hi podeu preguntar com s’han sentit, si els ha agradat,…I si alguns us animeu la podeu repetir o inventar-vos altres maneres de fer-la. Esperem que us agradi i gaudiu d’aquest moment ben especial!

Dimecres 27 de maig

Molt bon dia! Avui us volem proposar visualitzar un vídeo  a veure què us suggereixen les imatges:

Transmeten la importància del treball en equip, l’ajudar-se els uns als altres per aconseguir coses. Aquests dies a casa hem fet un gran equip amb la nostra família, tots hem col.laborat cada dia aportant allò que podem. Podríem fer la reflexió amb els infants d’allò que ells han fet per aconseguir que la família hagi estat bé: endreçar joguines, parar taula, fer-nos petons i abraçades, …. A veure què pensen que han fet per ajudar,  i els altres també els podem explicar tot allò que hem fet amb esforç, treballar, anar a comprar, jugar junts, …Podem donar gràcies per formar part de la nostra família.

Dimecres 20 de maig

Bon dia!!! Aquest diumenge 24 de maig, celebrem la festa de Maria Auxiliadora, aquest dia és ben especial per tota la nostra família dels salesians. Maria és per nosaltres una mare que tenim ben a prop, ens acompanya i  ens cuida. A l’escola fèiem moltes activitats i anàvem a la capella a donar-li gràcies, cantar-li cançons i fer-li un regal, una ofrena.  Aquest any l’equip d’infantil us hem preparat un regal per tots vosaltres i per Maria.

Dimecres 13 de maig

La setmana passada varem parlar de les nostres super  mares i àvies, avui coneixerem una mica més a MARIA, la mare de Jesús. Us fem arribar una cançó que ens explica com era Maria…….una mare senzilla com les nostres que estimava i cuidava moltíssim a Jesús, es preocupava per ell i li va ensenyar una cosa molt important: ESTIMAR ALS ALTRES, Jesús quan va ser gran ho va fer perquè la seva mare li havia  ensenyat. Us fem arribar una imatge de Maria i Jesús per si la voleu pintar.

UN PETÓ!

Mare de Jesús, tu ets la mare de tothom.
Ens estimes i ens comprens, jo t’envio petonets.

Un petó per tots els nens i les nenes que conec
Un petó que faci més feliç el món.
Tu Maria, en vas fer molts a Jesús quan era nen,
per això quan va ser gran va estimar molt.

Mare de Jesús, tu ets la mare de tothom.
Ens estimes i ens comprens, jo t’envio petonets.

Un petó pels meus amics, mestres, pares i cosins,
els meus avis, els tiets i els meus germans.
Tu Maria, en vas fer molts a Jesús quan era nen,
per això quan va ser gran va estimar molt.

Mare de Jesús, tu ets la mare de tothom
Ens estimes i ens comprens, jo t’ envio , petonets. 

Dimecres 6 de maig

Avui us volem proposar fer un bon dia ben especial dedicat a les nostres MARES I ÀVIES. Us fem arribar un conte que ens explica moltíssimes coses d’elles i de la màgia que desprenen en tot allò que fan cada dia. La màgia que ens omple d’il.lusió, tendresa, alegria i amor.

Dimecres 29 d’abril 

Aquests dies que som a casa tenim la sort que hi ha molts professionals treballant moltíssim per ajudar-nos, acompanyar-nos i cuidar-nos. Volem agraïr i valorar la seva tasca, molts dies els aplaudim des dels balcons. Avui us proposem una estona de reflexió compartint amb els vostres fills i filles com ens ajuden cadascun dels professionals que aniran sortint en el power point.

Dimecres 22 d’abril

S’acosta Sant Jordi, una diada en la qual ens agrada fer un gest els uns cap els altres. Ens agrada molt que els que ens estimen tinguin un detall per nosaltres, però també ens omple moltíssim i ens fa molt feliços poder oferir quelcom ben sincer que ens surti del cor pels altres. Per això us proposem un petit gest.

Avui durant tot el dia podem pensar i fer un dibuix sorpresa ben especial els pares pels fills i els fills pels pares i quan estiguin fets ens els podem regalar. Ajudant-los a valorar l’agraïment de rebre detalls senzills fets amb amor cap a nosaltres i de donar allò que hem fet amb il.lusió com a gest d’estimació.

Dimecres 14 d’abril

PASQUA  Reflexió sentit de la Pasqua.  Tanquem finestres i llums de l’habitació dels vostres fills i filles, encenem una espelma o lot, els expliquem que la llum de la Pasqua ha arribat, és per nosaltres i la podem guardar dins nostre. Ens ajuda a estar contents a tenir esperança i alegria aquests dies que estarem a casa, com feia Jesús amb els seus amics al transmetre la il.lusió i el veritable sentit de la vida, la importància de compartir-la i estimar als altres. Quan acabem obrim la finestra i els hi ensenyem imatge, el què hi ha a fora és important però la llum que portem dins el cor és essencial i cal cuidar-la.

Dimecres 8 d’abril

Aquest matí un bon dia ben especial!!! de reflexió amb vosaltres…Aquestes set setmanes de quaresma han estat ben diferents, ens estan ajudant a valorar les petites coses que donem per suposat i que són molt importants, la vella quaresma a l’escola els va donar missatges per intentar fer les coses millor i valorar-ho tot. 
Aquest matí us proposem escoltar una música relaxada uns minuts junts a casa per poder pensar en tots aquests dies que hem estat a casa,  quin moment ens ha agradat més i hem estat més feliços i en volem donar gràcies. Quan acabem la cançó ens ho podem explicar uns als altres.

(La primera cançó)

Dimecres 1 d’abril

Aquest matí volem fer un bon dia ben especial de reflexió amb vosaltres… els dimecres ho farem així. Us enviem aquesta imatge com a símbol de l’esforç que estem fent tots plegats aquests dies, que els nens i nenes vegin la imatge i podem parlar amb ells que ho estan i ho estem fent molt bé. Dins la closca ens cuidem molt bé els que som a casa, però també hem de pensar i estimar a la nostra família que no viu amb nosaltres: avis, àvies, tiets, cosins. Un petó per tots i totes!!!