Vols Jove | Bosco Global

Qui som?

El grup VOLSjove-BoscoGlobal neix a la casa salesiana de Mataró, amb la voluntat de formar i animar als joves per esdevenir agents transformadors i generar un canvi social. Estem compromesos amb el nostre entorn més immediat i treballem per fer una societat més justa i solidària a través del testimoni, la formació i les accions solidàries.

Aquest projecte compta amb la participació d’alumnes i exalumnes de l’escola Salesians Mataró, que s’organitzen en grups de treball per autogestionar cadascuna de les activitats.

Projecte

Aquest projecte va néixer fa 10 anys i ha crescut seguint la metodologia de l’Espiral Solidària, basada en la dinàmica del VEURE (ens informem) – REFLEXIONAR (debatem i, prenem un posicionament) – ACTUAR (passem a l’acció mirant de transformar la realitat i avaluem).

En els darrers anys, grups de joves voluntaris de 3r d’ESO a 2n de Batxillerat, conjuntament amb diverses promocions d’exalumnes, han participat conjuntament en activitats de la xarxa de voluntariat de joves del Moviment Juvenil Salesià català i estatal, sota la coordinació de l’ ONGD Bosco Global.

Tractem temes de l’eix transversal de l’Educació pel Desenvolupament i la Ciutadania Global, que ens interpelen, com ara són: el feminisme, l’ecologisme, els moviments migratoris, la integració social, el comerç just o la banca ètica. Organitzats en comissions autogestionades, fem sessions de cohesió i formació amb la presència de testimonis i de persones expertes, i oferim la possibilitat de participar en accions puntuals i/o campanyes més estructurades (Gran Recapte, Campanya de Reis, Em dic Martina i m’agrada el blau, Nit Solidària, etc.), les quals ens permeten incidir activament en la millora de la nostra societat.

Aquesta metodologia permet relacionar als joves amb inquietuds molt diverses, potenciant els seus interessos i les capacitats de totes les persones integrants. És per això que volem ser pioners en la utilització de la tecnologia que tenim a l’abast, per treballar de joves cap a joves!.