#SOM1, lema del curs 19-20

 

 

Cada any escollim un lema que ens fa pensar i avançar en algun aspecte del nostre camí com a Comunitat Educativa. Fa dos anys COM A CASA. L’any passat: CREIEM EN TU: ETS CLAU. Enguany #SOM1. Som comunitat educativa que vol viure i donar a conèixer el millor de la pedagogia salesiana.

#SOM1 vol parlar-nos de comunió de persones, d’empatia, de treball en equip i també d’escolta, de respecte, de tolerància, d’acceptació de la riquesa de l’altre. I aquí hi ha tant de camí a fer, individualment, com a grup, com a comunitat, com a humanitat… i és tant important!

#SOM1. Ens fa pensar en la força que té sentir-nos part d’un tot. Unitat que no vol dir uniformitat. Precisament el més savi és aglutinar tot el millor de cadascú per posar-ho al servei de la comunitat. Units en la diversitat. Tots tenim unes fortaleses de les qual partir, i amb les quals enriquir el grup. Cal fer un esforç per descobrir les bondats i les virtuts de l’altre tot subratllant allò que ens uneix. Sentir-nos en COMUNIÓ.

#SOM1! Sant Pau, un dels primers grans pensadors del cristianisme, deia que tots formem part d’un cos i que per tant encara que cadascú té la seva funció, tots som importants, i que el que li passa a un ens afecta a tots.

#SOM1 el pensem com a proposta a dos anys i per a treballar a diferents nivells: de petits grups cooperatius, de classe/aula; d’escola; d’Obra; de totes les persones implicades en el projecte salesià: família salesiana i laics compromesos que viuen i senten com a seva la missió salesiana.
En el cas de la nostra gran comunitat educativa vol dir fer nostre l’ humanisme cristià, que Don Bosco resumia en el seu famós lema: HONRATS CIUTADANS I BONS CRISTIANS, i sentir que hi ha quelcom profund que ens uneix a tots, i que no és res més que el seu gran somni educatiu, a favor dels nens i joves, inspirat en el missatge de Jesús.

#SOM1 el pensem també a nivell més global, tal com expressàvem en la darrere comunicació del curs passat: “L’escola, que té sentit pels infants que educa i pels qui somnia un futur, no pot viure d’esquenes a la necessitat d’una vida més humanitzadora i respectuosa amb els recursos del planeta. Reduir el consum i les deixalles, reutilitzar, reaprofitar i reparar els bens, reciclar acuradament els residus estan cridats a ser pautes d’una vida més responsable i sostenible”.
Ja veieu que a dos anys vista tenim dos grans reptes: Volem educar en el sentit comunitari i en aquest compromís amb el planeta.
Endavant doncs per fer-los possible, ben segur que ens faran millors personalment, i preparant un esdevenidors més esperançador per a tots plegats!

BON CURS A TOTS I TOTES!