Bon dia 26-1-22

Bon dia i bona hora! Com esteu? Avui ja estem a 26 de Gener i això vol dir que ja queda ben poc perquè arribi el dia del nostre fundador, Sant Joan Bosco! L’Oscar, la setmana passada, parlava de Don Bosco PARE i aquesta setmana em toca a mi dir-vos que Don Bosco també va ser MESTRE. Mestre de nens, nenes i sobretot joves que el van acompanyar durant molts i molts anys. 

Ell els va ensenyar oficis perquè poguéssin treballar i valer-se per si mateixos i, alhora, els explicava històries, els feia bromes i els ensenyava a viure la Fe en les petites acciones del dia a dia. De fet, era un amant de la música, del teatre, dels jocs de mans, de la màgia… i tot aquest amor el traspassava als seus joves. També lluitava per ells, pels seus drets i els ajudava en tot allò que necessitaven. Era un gran model a seguir i els joves n’estaven molt agraïts. 

I es que sabeu què passa? Que Don Bosco era un somiador! Somiava en una manera diferent d’educar. Ell volia i estava convençut que educar només podia fer-se des del COR. En aquella època la gent que l’envoltava es pensava que era boig per pensar d’aquesta manera.  I vosaltres, què en penseu? 

Ara, després de molts anys, encara tenim moltes cases salesianes que seguim amb aquest repte tan preciós que Don Bosco ens va transmetre. EDUCAR AMB EL COR. I és que, quina feina més maca tenim els i les educadores de les cases salesianes. Quina sort tenim de poder seguir el model de Don Bosco i acompanyar-vos a vosaltres cada dia.