Bon Dia | Dimecres 20/04/2022

Temps de mones i de Pasqües

Déu-vos-guard. Doncs sí. Finalment ha arribat el temps dels ous i de les mones. La tradició dels ous i de la mona de Pasqua ens invita a una nova vida. Els ous han estat des de sempre símbol còsmic de fecundació i creació en totes les cultures. Sigui com sigui, els ous de Pasqua i els ous de les mones han esdevingut símbols cristians per explicar el misteri de la resurrecció de Jesucrist i ens conviden a tots, creients i no creients, a estar més alegres que unes pasqües i a esdevenir germen i llavor de nova vida.

La Pasqua, en efecte, ens fa aquesta proposta. Però què vol dir exactament la frase que Crist és viu entre nosaltres i ens convida plantejar-nos una nova vida? Doncs fa referència a la seva capacitat per fer-se present en el nostre món quotidià, sigui a través de persones, de fets, d’actituds. El que és important és que m’inspirin, em facin sentir bé i m’encoratgin a fer el bé.

A casa nostra hi ha hagut un petit grup de joves que s’han animat a viure la Pasqua Jove en clau salesiana a una masia situada al massís del pre-garraf. Allí, acompanyats per trenta i escaig joves més, juntament amb els seus animadors, i envoltats de natura, han viscut una experiència única.

Som testimonis de resurrecció és la tornada d’aquesta cançó. I què vol dir avui dia “ser testimonis de resurrecció”? Doncs bé, estarem d’acord que el nostre món, dissortadament, és ple de persones, amb cara i ulls, que carreguen immenses motxilles de necessitat. Des de l’escola ja oferim diversos moments i campanyes per donar-hi resposta. Però també podem fer el bé aquí i ara, amb els nostres companys i les persones que ens són més properes, amb petits gestos i petites actituds, no per això menys importants com ara són no perdre l’oportunitat d’una paraula amable, d’un somriure, de qualsevol petit gest que sembri pau i amistat. Les mateixes benaurances de l’evangeli de Mateu ja esbossen el perfil de la persona bona i autèntica. Feliços els humils –diu Jesús–, els compassius, els qui treballen per la pau, i els nets de cor, els qui tenen fam i set de ser justos. Que tingueu un molt bon dia!