Bon dia 4 de maig

 

Durant aquests dies hem multiplicat les hores que estem davant dels nostres dispositius (mòbils i ordinadors), connectats constantment al correu o xarxes socials. És per això, que una petita comissió d'alumnes de tots els cursos de l'ESO i batxillerat, conjuntament amb membres de la comissió ecològica de l'escola ECOsales i el grup de voluntariat VOLSjove, han preparat un REPTE OFFLINE!

Us convidem a fer un seguit d'activitats que no requereixen l'ús de la tecnologia, perquè durant el pont de l'1 de maig pugueu gaudir d'una estona de desconnexió. Es tracta d'alternatives d'entreteniment que poden ajudar a conèixer més a les persones que us envolten, potenciar les vostres habilitats amb les manualitats i la cuina o tenir un moment de calma per poder gaudir de la literatura. 

Cuina

Coca d'oreo solidària

L'ONG educo garanteix l'esmorzar, dinar i sopar diàriament als infants que pateixen precarietat, al programa "beca comedor en casa". A través d'aquest projecte, l'empresa de galetes OREO donarà 10 menús a la ONG per cada recepta feta amb oreos, penjant una fotografia a les xarxes amb els hashtags (#StayPlayfulAtHome) (#YoAyudoConOreo) (#BecasComedorEnCasa). D'aquesta manera, proposem que feu una coca solidària, seguint el següent tutorial, per contribuir amb l'ONG educo.

Ingredients:  

– 115 g de mantega
– 180 g de sucre morè
– 3 ous
– 120 g de farina
– 140 g de xocolata negre a trossos
– 2 cullerades de cacau
– 10 Oreo

Mandonguilles casolanes


Recepta Mandonguilles Casolanes

Ingredients:

– 500g de carn picada
– 3 o 4 grans d’all
– Una branca de julivert
– 1 ou
– 1 o 2 cebes
– Sal – Pa rallat
– Oli d’oliva
– 100g de pinyols

Tallers

Taller de creativitat

Pot ser un bon moment per reprendre activitats creatives que has anat postposant a causa de la falta de temps. L'escriptura, el teatre o la pintura… allò que us fa sentir bé. Us proposem agafar un pinzell i unes aquarel·les i que deixeu volar la vostra imaginació!

   

Motlles per galetes

La millor manera de personalitzar les vostres galetes és dissenyant un motlle amb les formes que us vinguin més de gust. Acompanyem aquest breu tutorial amb una recepta de galetes, perquè pugueu fer la prova. 

Titelles fetes amb mitjons

Una activitat pels més petits de casa! Us convidem a fer activitats de teatre amb titelles, una bona manera de personalitzar els vostres personatges aprofitant elements que pugueu trobar per casa. 

Jocs de Taula

Jocs de taula

Trivial Familiar

Us proposem preparar un trivial familiar, fent el vostre propi taulell amb cartó o paper. Es tracta d'una modalitat de joc exclusiva, que permetrà conèixer una mica més a tots els membres de la família. Us hem preparat un petit tutorial d'elaboració i normes de joc, perquè pugueu gaudir d'una bona estona de joc!
Adjuntem la plantilla perquè la pugueu imprimir i pintar. 

Recupera els jocs de taula de casa!

És un bon moment per recuperar els jocs de taula que tenim guardats a l'armari i poder jugar una estona en família. Us fem una recomanació de diversos jocs que podeu tenir per casa! 

  • UNO
  • Monopoly
  • Escacs
  • Parchís 
  • La Oca
  • Rummikub
  • Tabú
  • Cluedo

Lectures

Lectures recomanades per aquests dies

    

   

    

  

Per poder fer un seguiment de les activitats, si heu fet fotografies o vídeos dels resultats, ens les podeu fer arribar a través del correu comunicacio.mataro@salesians.cat, o per les xarxes socials de l'escola (Instagram i Twitter) etiquetant @salesiansMAT!