Bon dia | 5/4/2022

+Bon dia. Ahir ja vam donar la benvinguda als companys i companyes que han pogut fer el viatge de fi d’etapa: 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. Ha estat ben segur una experiència ben reeixida i que recordaran tota la vida. També van sortir dos dies els de primer d’ESO… I alguns cursos d’EP amb la seva descoberta artística.  Els imputs que ens han arribat són de felicitació i enhorabona.

-Es una gran alegria sentir que quan anem als lloc ens feliciten pel comportament i per la bona convivència que manifestem entre tots plegats. Son moments on es veu el que som, aprenem a moure’ns de manera autònoma, aprenem a conviure amb companys i professors. Experiències com les visites culturals i naturals ens permeten explorar el nostre entorn, conèixer-lo i estimar. 

+Els moments de lleure i que trenquen el ritme normal de classe, i tot allò que vivim com una situació especial ens ajuda també en el creixement i en l’adquisició del que diem competències bàsiques. És un moment màgic pels aspectes comunicatius, relacionals i emocionals. Un moment on establim vincles més profunds.

-Precisament un dels moments especials que tenim oportunitat de viure és el que volia presentar ara: es tracta de l’estiu. Ens dóna moltes oportunitats de fer experiències noves. Nosaltres a Salesians ofertem una gran activitat que sempre ha tingut molta acceptació i èxit.

+Suposo que et refereixen a “Estiu als salesians”. M’ha tocat animar-lo uns quants anys i puc dir que a pocs llocs hi ha una moguda tan gran i tan ben dissenyada. Sortides, esport, piscina, dinàmiques de tot tipus… una passada vaja. També hi ha campus esportius de futbol, judo i bàsquet i campus d’anglès. Per tots els gustos vaja…. Arribem a moure cada any més de 700 persones. No està gens malament, Oi?

-I per totes les edats fins a 3r d’ESO. I preguntaràs…a partir de 3r d’ESO què?  La proposta pels més grans és la de fer de premonitors voluntaris. Una gran oportunitat per aprendre i passar-ho bé. Precisament aquest dimarts convoquem a tots aquells que hi estiguin interessats a que vinguin informar-se sobre el mateix a la sala d’actes. No tothom està preparat per ser premonitor… cal saber què vol dir, a què ens comprometem. 

+Evidentment els qui estigueu interessats cal que us informeu bé del que suposa i dels compromisos que agafeu. EL que sí puc dir és que els qui han participat sempre han quedat molt contents de l’experiència.

-Jordi també hauríem de recordar que aquesta setmana és la darrera d’aquest temps de quaresma i que el proper diumenge ja és diumenge de Rams. I convé recordar que és un diumenge molt especial. Recordem l’entrada de Jesús a Jerusalem i com la gent va sortir a rebre’l amb les palmes i les branques d’olivera. És la porta d’entrada a la Setmana Santa.

+Un bon moment per celebrar-ho és la benedicció de Rams …no és així? Aquí què és el que es fa?

-Bé aquí com tots els diumenge hi haurà la Missa a les 11 del matí i evidentment començarà també amb la benedicció de Rams que es farà a la terrassa de l’entrada principal.  Tots els qui vulgueu hi sou convidats.

+Avui hem encetat tres temes que donarien per parlar-ne més: l’experiència de tornar a sortir a fer activitats fora de l’escola, especialment  dels cursos terminals en el sempre esperat viatge de fi de curs, l’estiu als salesians, amb la crida als voluntariat,  i també la invitació a la benedicció de Rams el proper diumenge.

-Déu n’hi do. I no ens deixem de recordar que el proper divendres hi ha el FESTIVAL SOLIDARI. El fem en format on line. Recordeu que el farem a les 13.00, amb una rifa de tres paneres inclosa… Sempre hem dit que en el bon dia no volem passar dels 5 minuts. Com anem de temps?

+Podríem acabar amb una mica de música que ens convidi a anar endins i a preparar el dia amb molta pau. 

Molt bon dia a tots i totes