Bon dia | Dimarts 15/02/2022

+Bon dia Jordi. La setmana passada va haver-hi una notícia que va sonar com una bomba en l’àmbit escolar: EL CURS S’AVANÇA UNA SETMANA. Com ho veus això?

-És cert. Els alumnes d’infantil i Primària començaran el dilluns 5 de setembre, i els d’ ESO i Batxillerat el dimecres 7. Hi ha hagut molta moguda social i cap conversa prèvia amb els agents implicats. Serà així i caldrà veure com ho posem en marxa a casa nostra. L´afectació a la secundària ja es veu que és menor. Tal i com ho han explicat a la premsa per les famílies d´infantil i primària ha creat neguit i és normal que hagi estat així.

+Sembla ser que es parlava de jornada intensiva durant el primer mes. Com és exactament això.

-Bé cal aclarir que estan parlant de les escoles molt genèricament i que a més a més es diu que hi haurà servei escolar que es podrà allargar fins a les 16.30, amb el menjador i les activitats extraescolars. Es sol parlar sempre pensant en escoles públiques. Però això no ens afecta a nosaltres de la mateixa manera. Nosaltres com Escola Concertada oferim un servei i un plantejament diferent. 

+Certament… però he sentit que algunes famílies estaven preocupades per si es donés el cas que durant el mes de setembre no hi hagués activitat escolar durant les tardes, tal com s’ha fet sempre. 

-És lògic que hagi estat així, amb informacions tant poc clares. Nosaltres, i tota l’escola Concertada, ja ha manifestat que atendrem als alumnes amb l’horari que tenim com escola. Haurem de veure com això ho fem possible amb els recursos humans i materials disponibles, i fent possible al màxim la conciliació familiar i laboral. És evident que els canvis amb poc temps són un trasbals per l´organització interna de l´escola per docent i no docents.

+De fet el Departament d’Ensenyament ha pres una decisió que fa molts anys s’esperava: vacances d’estiu més curtes i repartir una mica més les festes durant el curs. Aquest canvi està més en concordança amb el que fan a la majoria d’Europa, on no hi ha períodes tan llargs de vacances i, en canvi, hi ha períodes curts d’aturada durant el curs.

-Fins aquí la notícia sembla positiva perquè respon a un dels clams de les famílies. Moltes famílies tornaven a la feina… i tenien problemes per tenir cura de les criatures durant els quinze primers dies de setembre. Però haurem de veure tots els serrells que queden encara per aclarir…

+El canvi del calendari escolar era una tema de debat ja abans de la pandèmia i el Departament es va comprometre a fer el canvi amb el consens de tota la comunitat escolar. Una promesa, la del consens, que no s’ha complert. Llàstima!! Que significarà horari compactat?

-Una bona pregunta! És un tema obert. El que sí està clar és que oferirem un servei de qualitat i d’horari complert a les nostres famílies com sempre procurem fer. Val la pena llegir la nota de premsa que s’ha publicat al  respecte de part de l’escola Concertada:

+L’ESCOLA CONCERTADA GARANTEIX LA PRESTACIÓ DEL SERVEI EDUCATIU EN HORARI DE MATÍ I TARDA AL SETEMBRE El sector concertat creu necessari el diàleg i el consens davant canvis importants en el calendari escolar. …

L’escola concertada, a partir del mateix dia 5 de setembre, es posa a la total disposició del seu alumnat i famílies i garanteix l’atenció en horari de matí i tarda, tal com s’ha fet fins ara. Amb aquesta organització horària del servei, l’escola concertada vol prestar especial atenció a l’alumnat en situació de vulnerabilitat, que podrà romandre a les seves escoles en l’horari habitual. Alhora, vol contribuir a la conciliació de la vida familiar i laboral de les famílies que han optat pels seus projectes educatius. 

-Ben clar. Tot i així val la pena remarcar que cal encara molt camí de diàleg i consens per veure com tot això s’anirà concretant. Esperem poder comptar amb tots els suports necessaris que aquesta moguda suposarà. així s’està negociant amb el Departament i amb tots els agents implicats.