Bon dia | Dimarts 17/06/2022

+Bon dia Jordi, 17 de maig. Què et ve al cap quan sents aquesta data? 17 de MAIG?

-Uff…moltes coses: queden 22 dies de classe classe. Final de curs i últim sprint per treure-li el màxim profit. Estem a pocs dies de la festa de graduació tan esperada pels nois i noies de 4rt i de segon de batxillerat (dia 27 de maig), D’aquí tres setmanes la festa de final de curs  (11 de juny) ( dos anys sense poder-la celebrar i ara l´estem preparant juntament amb l´AMPA amb molta força).

+I moltes més coses: aquests diumenge passat i va haver primeres comunions i les trobada de les colles geganteres celebrant l’aniversari del gegant Ton (21 anys). El proper diumenge CONFIRMACIONS d’un grupet dels nostres alumnes. D’aquí dues setmanes hi ha la festa dels alumni (els antics alumnes de l’escola de fa 25 i 50 anys són convocats especialment).

-El més de juny ple de sortides i de colònies es presenta també com molt intens i interessant. Ja tenim la piscina a punt i en marxa. Primers banys amb l’aigua encara fresqueta…Però quines ganes!!! I ja està en marxa la preparació del Casal d’estiu amb les seves sortides, esport, piscina, dinàmiques de tot tipus… una passada vaja. Tenim ja engrescats i amb ganes de ser-hi a més de 50 premonitors. Una gran experiència per a ells i per a tots i totes les que hi participareu.

 +I camí de Santiago, i els campaments de la gent de grups de fe. Ufff. Serà un no parar!! 

-Queda just una setmana per la gran festa de l’escola la festa de MARIA AUXILIADORA. Una festa que comença a recuperar la seva normalitat i que ens aporta a més de molta il·lusió un gran missatge. No estaria malament dir una paraula ara que estem a la novena de la festa…

+Efectivament no oblidem el que va significar per Don Bosco Maria Auxiliadora. T’explico una anècdota que ens ajuda a entendre-ho: estava Don Bosco a Roma a l’església del Sagrat cor, una església que havia acabat de construir, per desig exprés del Papa LLeó XIII (per aconseguir aquesta construcció Don Bosco va haver de demanar almoina no només a Itàlia, sinó a França i Espanya). Va ser el dia el 16 de maig de 1887 dos dies després de la inauguració del temple quan Don Bosco va celebrar una memorable Eucaristia a l’altar dedicat a Maria Auxiliadora.  Don Bosco, ja molt vellet,  plorava…  va haver d’interrompre la seva Missa més de 15 vegades. La gent estava també emocionada en veure’l plorar. El seu secretari li preguntà: perquè plora Don Bosco? Què passa? Don Bosco no podia deixar de plorar. Li contesta: tenia viva la imatge del meu primer somni. Observant el quadre de Maria Auxiliadora he entès el somni dels nou anys en el que un personatge misteriós em deia:“jo et donaré una mestra…és veritat. Així ho he experimentat al llarg de la meva vida. Ella ho ha fet tot.”

-Impressionant la devoció i confiança que tenia en Maria amb l’advocació d´ Auxiliadora dels cristians. Suposo que les va passar magres i en aquest moment el confiar en ella li va donar forces. 

+Ben cert, acabem invocant-la també nosaltres amb una música inspiradora que sempre ens ajuda a començar bé el dia. Us convidem a tancar els ulls i deixar entrar ben endins aquesta preciosa melodia de Schubert.