Campanya nadalenca de Vols

Voluntaris de la delegació local i alumnat de 3rESO munten una parada informativa a la Riera

El passat dissabte dia 14 de desembre a la Riera, alguns alumnes de 3r d’ESO de Salesians Mataró van col·laborar amb els membres de la delegació local de VOLS en tasques d’informació i de lleure.

Aquesta campanya nadalenca va sorgir amb l’ànim de fer difusió entre els mataronins de la tasca i els projectes que du a terme l’ONG salesiana VOLS. Aquesta campanya sorgeix de la idea d'altres campanyes conjuntes amb altres ONG de Mataró que es realitza cada dos anys, segons ens informa Salvador Duran, president de la delegació de VOLS Mataró.

A aquesta activitat s’hi van afegir alguns alumnes de 3r d’ESO en el marc del nou Servei Comunitari promocionat des del Departament d’Ensenyament. Es tracta, en definitiva, d’oferir a aquests alumnes de segon cicle de la Secundària Obligatòria un primer contacte amb el món del voluntariat. En realitat han de dur a terme un servei de 10 hores presencials, en horari extraescolar, i 10 hores formatives, aquestes sí dins del marc curricular. Una d’aquestes alumnes va ser la Lia de 3r d’ESO C, ella ens explica que el dia anterior van fer una sessió formativa d’una hora, en què membres de la delegació local de VOLS els van parlar de la missió i els valors de l’ONG, així com els van proposar les tasques que haurien de dur a terme l’endemà a la parada de la Riera.

La funció dels joves de 3r ESO era preparar activitats, com ara fer polseres i pintar dibuixos, per tal d’atreure l’atenció dels més petits, alhora que també se’ls sensibilitzava sobre els grans temes que toca l’ONG: l’emergència climàtica, els fenòmens migratoris, les desigualtats entre nord i sud, etc. A més, també es buscava explicar això mateix als més grans i donar-los la possibilitat de fer una petita contribució, com comprar alguns objectes de VOLS, fets a mà i procedents directament de zones on l’ONG té projectes de desenvolupament al 3r món, els quals es venien a la carpa.

“Era difícil captar nens per a nosaltres. No vàrem poder aconseguir captar l’atenció d’aproximadament un 75% de persones, però va ser un dia molt divertit i satisfactori” així ens narra la companya de 3r d’ESO, Lia. Com a últim comentari, els alumnes de 3r d’ESO van elogiar l’organització que es va fer des de la delegació local de VOLS i el sentiment d’implicació, utilitat i compromís que tenen amb la casa i missió salesiana.

Així mateix, Salvador Duran també ens diu que la predisposició de les persones a voler escoltar el que fa VOLS és complicada, ja que no és l'única proposta d'ONG a Mataró. Així i tot, pensa que aquesta campanya és una oportunitat molt bona per donar a conèixer els seus objectius i valors. D'altres novetats que hi haurà l'any que ve seran d'àmbit tecnològic, a més de mantenir les propostes africanes d'aquest any i continuar amb els treballs manuals.

 

P.S. Aquest article ha estat fet per l' alumne de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat Jose Andrés González