Com sempre i com mai abans. Don Bosco 2018

Paula Jiménez, Alex Fontanals, Carla Cabezas, Nadja Kempf, Natalia González, Carla Bellido, Ivan González, Gerard Leo i Fernando Laban. Joves Periodistes.

Don Bosco, arrenca el dia.
Continuant amb la tradició, tots els alumnes de l’escola van contribuir, a través de tota mena d’activitats que posaven en evidencia el talent dels participants, a vestir la tradicional festa de la escola.
A les nou, reunits a la sala d’actes, aquest cop decorada amb un gegantí mural que imitava el famós còmic de Francisco Ibáñez: La Rue del Percebe, però amb les cares dels professors, va començar la jornada. Els nois i noies de 1r d’ESO van ser els responsables d’obrir l’acte a partir d’una representació musical de Don Bosco que, els havia portat moltes hores de preparació. Seguidament es va projectar un vídeo que donava veu a persones importants de la vida de l’escola. I de la seriositat a la sorpresa: alguns professors van mostrar la seva cara més divertida ballant una coreografia plena de ritme. Després era el torn dels alumnes de 3r de l’optativa de teatre que van ser els encarregats de donar peu a la resta actuacions del matí: cants i balls dels grans de l’ESO i de primer de Batxillerat. El colofó d’aquest primer moment de la jornada el van posar els alumnes que aquest any ens deixen, els de 2n, amb una actuació plena de referències als programes de televisió més actuals. Per a ells va representar molt més que una actuació… era l’última actuació a l’escola, i ens la van dedicar.

Proves, jocs i diversió.
A les 11, els alumnes de 1r de Batxillerat vam donar per començada la gimcana que havíem estat preparant en petits grups durant algunes setmanes. 360 participants, 21 proves ben diferents, quilos de farina, globus empastifats d’escuma d’afaitar, culleres a la boca, qüestionaris de cultura general, mim, begudes picants, menjars amb wasabi… Fins ben la una del migdia, els patis van quedar envaïts de grups de participants anant amunt i avall per poder acabar totes les proves i puntuar, acompanyats, això sí, de moltes ganes i d’una música un pèl massa estrident.
Un cop acabades les proves i mentre recollíem el material, podíem escoltar els participants destacant les proves que més els havien agradat, com “La capsa” i “Heads up challenger”. El reclam del pica pica per als antics alumnes i per a tots els treballadors de l’escola, celebrat enguany a la superaula, va començar a buidar els patis.
Un any més. Uns altres alumnes ens rellevaran. Ara bé: hem posat el llistó molt alt.

Arriba el moment de l’ESO.
I va arribar la tarda, el moment de l’ESO, ple de balls, cançons i muntatges fotogràfics que eren la premonició d’un comiat.
Amb els nervis a flor de pell, va obrir la festa un vídeo de cada un dels grups cooperatius de 1r d’ESO que s’havien gravat en diferents espais de casa seva, doblant la cançó de Jaume Sisa, “Passeu, passeu”. El resultat va ser espectacular: 90 alumnes, organitzats en equips cooperatius, convidant-nos, amb la música i els seus gestos, a casa seva. Els seus professors de projectes també s’hi van afegir amb una coreografia que va sorprendre el públic. No hi ha dubte que el camí iniciat per la innovació a 1r d’ESO, té un llarguíssim recorregut.
A aquest moment el van seguir més actuacions, balls, teatre per part del alumnes de l’optativa de 3r fins que va arribar el punt culminant, les actuacions de 4t. Si bé cada classe va oferir un ball per separat, la vetllada de la tarda es preparava per al muntatge fotogràfics que aquest cop els mostrava a tots junts. Unes fotografies carregades d’il·lusió.

I La festa va guanyar la pluja
La festa externa de Don Bosco, celebrada el diuemenge 4 de febrer, va haver d’adaptar-se a la climatologia amb el trasllat de les activitats i de les paradetes als patis interiors de l’escola.
La jornada va començar a les deu del matí amb l’eucaristia dedicada a Josep Obiols a la nova capella. Paral·lelament, els encarregats de les activitats muntaven la infraestructura en els llocs assignats per tal que, una hora més tard, la gent comencés a arribar. Des del “3 en ratlla humans” fins a diferents photocalls van ser alguns dels reclams de la vetllada.
Amb motiu del viatge de final de curs, els alumnes de Segon de Batxillerat van ser els encarregats del bar i de vendre entrepans de botifarra per tal d’obtenir uns diners pel viatge de fi de curs a Berlín.
La campanya de recollida de sang, amb l’estreta col·laboració dels alumnes de 3r d’ESO dins del projecte “Aprenentatge i Servei”, va ser l’altra focus d’atenció i d’interès del matí que va culminar amb més de setanta donacions.
Una cercavila tancava, per aquest any, la celebració de la festa de Don Bosco a Mataró, als salesians.