DE LA CLASSE DE CULTURA AUDIOVISUAL A LA CAMPANYA DE TRÀNSIT

En Marc Vadillo seu a la classe de Cultura Audiovisual que imparteix la Carmen Julià. Estan treballant la fotografia. En Marc escolta atentament les explicacions de l'Edu Pau, educador de l'escola i apassionat de la imatge, mentre no deixa de girar l’òptica de la seva càmera. Ell ja té el cuquet per la imatge; la classe l'alimenta. Després venen les instantànies, la selecció, els retocs, el muntatge, l’exposició. Treball de classe.

Quan arriba la proposta de participar al concurs Joves i Conducció que organitza el RACC i el Servei Català de Trànsit, no ho dubta ni un moment: hi participarà!Juntament amb altres companys, presenta la seva imatge al concurs. Arriba a finalista. La seva imatge guanya. Això éra el curs passat.

S’acaba l’estiu; en Marc comença segon de Batxillerat. Rep una trucada del Departament d’Interior de la Generalitat: la seva foto serà utilitzada per una campanya de sensibilització per evitar l’ús del mòbil durant la conducció. Comença desembre: la imatge es presenta en roda de premsa. Això va ser ahir: el missatge d’en Marc ja corre pels mitjans i les xarxes socials.