RETROBAMENT D’ANTICS ALUMNES PER DON BOSCO

Per la celebració de Don Bosco, el 31 de gener, l’associació Alumni Mataró va dur a terme, com cada any, un pica-pica per fer el retrobament d'antics alumnes de l'escola Salesians Mataró. Es convoca específicament a la darrera promoció que ha sortit del centre, però hi pot participar tothom que hagués passat per l'escola, tant generacions properes com generacions llunyanes.

En Narcís Frigola, Titular de l’escola, diu que el propòsit de la trobada és convocar a alumnes que hagin estudiat en el col·legi i que es sentin vinculats a reviure, a recordar tots els records viscuts tant amb els amics com amb els docents.

En Narcís ens explica que l'inconvenient de fer aquesta activitat el dia de Don Bosco és l'horari, perquè és en jornada laboral, per aquesta raó hi ha moltes persones que no poden assistir-hi, ja que estan treballant o estudiant i això és una llàstima.

A la trobada van participar-hi forces antics alumnes, molts ens han comentat que aquesta activitat és una magnífica oportunitat per tornar a parlar amb els excompanys de classe i alguns professors i posar-te al dia. Com per exemple, l'Albert Taberner i en Lucas Vidiella, dos exalumnes de la generació del 90, van tenir l’ocasió de reviure aquells moments de la infància. Recorden l'escola com una segona casa, especialment en Lucas Vidiella, que a més de ser alumne també va ser monitor del servei de menjador de l'escola.

L'Albert Font i en Pablo Agut, exestudiants de la generació del 2000, van estar conversant sobre el seu recorregut pels Salesians, i el que més recorden són anècdotes amb professors i el tracte d'aquests amb ells, perquè se’t dirigien i et tractaven acuradament, com si fossis la seva família.

A més de generacions properes, també va haver-hi de més antigues, com en Paco Orozco, que és del 71 o l'Enrique Garcia, del 54. Observen que l'escola ha evolucionat i ha canviat, però que els patis segueixen idèntics, plens d'immensa alegria i felicitat i que, si poguessin, tornarien a aquells vells temps.

P.S. Aquest article ha estat fet pels alumnes de l'assignatura de Comunicació Periodística de 1r de Batxillerat