TOT PER AMOR res per la força

Aprofundir aquest missatge va ser el tema de la formació dels educadors que estem vinculats a l’Obra salesiana de Mataró. És un missatge que ens fa el Rector Major Don Angel Fernandez, màxim representant de la Congregació salesiana, a tots els que ens sentim part del moviment salesià. 

L’any passat va ser “ Ens mou l’esperança”. Enguany: tot per amor, res per la força, inspirada en Sant Francesc de Sales  veritable influencer de Don Bosco que va morir ara fa 400 anys.

Francesc de Sales és el patró escollit per don Bosco per la seva Obra. D’aquí que ens diguem salesians. La paraula Salesians expressa: bondat, optimisme, pedagogia de cercar la motivació profunda per fer les coses. La font que alimenta aquesta bondat i visió positiva de les coses és Déu mateix, fonament de tot amor segons la visió de Don Bosco i de Francesc de Sales.

Algú podria preguntar-se: ”res per la força”? Quantes coses fem perquè toca, pel sentit del deure! Es tracta de trobar el veritable motor de la vida. I quin és aquest? què és allò que li pot donar més sentit i plenitud a la persona? L’AMOR.  L’accent del missatge és molt poderós: TOT PER AMOR!!

I és la base del nostre sistema educatiu el Sistema Preventiu. Diu Don Bosco: “No n’hi ha prou amb estimar, cal que l’altre se senti estimat”. “Feu-ho tot per amor, res a la força”.

Preguntes que ens vam fer com a educadors: com créixer en sensibilitat salesiana? Com estimar i que se sentin estimats? Com donar resposta als grans reptes que ens presenta l’educació avui? Compartir aquestes preguntes de fons ens fa bé i ens ajuda a anar endavant.

Vam veure que estem en aquest camí: camí del cor, camí de cuidar el bon ambient, de tractar amb cura els companys de feina, de cuidar el món emocional, camí d’anar a les motivacions més profundes de la persona.

Un gran missatge el de Don Angel Fernandez, actual successor de Don Bosco. Ens ha ajudat a anar a l’arrel del carisma salesià.