Bon Dia | Dimecres 15/12/2021

Campanya de recollida d’aliments: ningú no està preparat per a la pobresa

Déu Vos Guard. “Ningú no està preparat per a la pobresa, però junts podem fer-hi front”. Aquesta afirmació ens convida a reflexionar sobre l’extrema vulnerabilitat de la condició humana. Com també diu el vídeo, “La nova pobresa puc ser jo, pots ser tu”. I les causes poden ser del tot imprevisibles. No val a refiar-se’n. La gent que desenvolupa la seva activitat orientadora i educativa en l’àmbit de la comunitat i del treball i l’educació social, ens confirmen que qui s’adreça a entitats com ara Càritas o Creu Roja ho fa perquè ha perdut més d’un dels tres pilars fonamentals que representen la CASA, la FEINA i el cercle de relacions FAMÍLIA i/o AMISTATS.

Aquesta pèrdua acaba generant l’aparició de necessitats bàsiques urgents com ara són: l’ALIMENTACIÓ, el PAGAMENT de rebuts o la SALUT, entre d’altres. La campanya de recollida d’aliments vol intentar cobrir una d’aquestes necessitats bàsiques. En aquests dos darrers anys, la situació de la COVID ha deixat multitud de famílies en situació de precarietat alimentària:

  • Papa, què hi ha per sopar? Per a molts la nova realitat és una nevera buida.

La imatge de la nevera buida no ens pot deixar indiferents. Què podem portar? Enguany les necessitats han canviat una mica i principalment, us demanem: LLET, LLEGUMS, OLI, PASTA, ARRÒS, TOMÀQUET FREGIT, CONSERVES (Sardines, tonyina,…), SUCS DE FRUITA i SABÓ D’HIGIENE PERSONAL. Podem deixar els aliments en les caixes que s’habilitaran a cada aula fins al dimarts 21 de desembre.

Tot el que recollim anirà destinat a omplir les lleixes del supermercat l’ENTORN, gestionat per Càritas i Creu Roja de Mataró. Aquí s’hi adrecen els usuaris i poden bescanviar els punts que porten (com si fossin diners) per aquests aliments de primera necessitat.

Aquest any, si pots, ajuda més que mai. Ajuda’ns a ajudar. Moltes gràcies en nom de l’ENTORN i dels seus usuaris, els quals malauradament no paren de créixer any rere any.

En clau pastoral, no podem menys que agrair el fet de poder estar en comunió amb tanta bona gent disposada a fer del nostre veïnat un món més just i solidari. No deixem de demanar al Senyor que continuï mantenint viva dins nostre la flama de l’acció i el servei vers els altres, sobretot els més necessitats. Que tingueu un molt bon dia.