Bon dia 18 de maig

Pots reproduïr l'audio d'aquest bon dia fent click al botó play

Us proposo una senzilla activitat: tanqueu els ulls i penseu en la nostra escola, en el seu edifici. Què hi veieu? Segurament us ve al cap com a primera imatge la façana tan emblemàtica i característica. I al damunt de la mateixa una imatge de Maria Auxiliadora que sembla que ens contempla des de dalt. És un símbol de la nostra escola i una característica de tota obra salesiana: la presència de Maria, amb el nom d’Auxiliadora. 

Don Bosco ,que com tots sabeu va ser un gran somniador,  la va voler posar al centre de la seva obra dient, ben convençut,  que tot ho havia fet Ella. De fet, quan els mitjans que tenia eren ben escassos, va voler aixecar en honor seu un temple presidit per un gran quadre que representa a Maria amb Jesús als braços, envoltada dels apòstols i evangelistes, i que té als seus peus, com protegint-la a tota l’obra salesiana. Una part d’aquest famós quadre de Lorenzone és el que està reproduït en els calendaris de l’escola i que tots ben segur recordeu. 

Estem ja preparant la festa el dia 24. FESTA DE MARIA AUXILIADORA. La gran festa de la nostra patrona que sempre hem preparat i celebrat amb tantes ganes. Enguany serà necessàriament diferent però no podem deixar de tenir present el que la festa significa i expressar-ho d’alguna manera. Ben segur que sabrem ser originals i reinventar la nostra festa.

-Maria de Natzaret, la Mare de Jesús és un referent per nosaltres. Jesús abans de morir, mirant a la seva mare li va dir: aquí tens el teu fill i mirant a l’apòstol Joan (que ens representava a tots) aquí tens la teva mare. En aquesta escena sempre hi hem volgut veure que al final de la seva vida Jesús ens fa el darrer regal: la seva mare  que  vol que sigui per nosaltres una ajuda, un auxili en moments de dificultat. 

-També Maria representa a totes les mares i la força de la dona per fer front a la dificultat i defensar els seus.

No està gens malament que ho puguem celebrar. Oi?

Acabem com sempre amb música i una cançó ….en aquest cas que van composar els nois del Centre Juvenil de Ciutadella que li van voler dedicar a Maria Auxiliadora, patrona de la seva ciutat. 

Bona dia!