Bon dia | Dimarts 01/03/2022

Molt bon dia a tots i totes. Venim d’un llarg cap de setmana. Uns dies de gresca i xerinola. Carnestoltes! Feia goig veure una altra vegada l’avinguda Puig i Cadafalch plena de gent ballant i passant-ho bé. Una corrua de gent disfressada i sorollosa fent de sèquit al rei de Carnestoltes. Un moment de desfogament que segurament ens ha anat molt bé. Hem rigut i hem fet moltes activitats super divertides. La severitat de les normes pandèmiques han afluixat i ens han donat un respir que hem agraït. Una passada, després de tants mesos de restriccions.

Enterrem al rei Carnestoltes i ens preparem per un altre moment que li diem quaresma. Quaresma? No és aquella vella xaruga de 7 potes? Quina mala pinta…

Umm si ens quedem amb això poca cosa hem entès del veritable sentit de la quaresma com exercici de la militància cristiana. És un temps… un camí. Una proposta de conversió. CONVERSIÓ?

En un moment històric com el que estem vivint on els tambors de la guerra sonen a prop de casa nostra la paraula ens va molt bé. Les dades i les imatges que ens van arribant ens omplen el cor d’angoixa, de pena i de preocupació. Fa pensar en la feblesa de la nostra condició humana i en la fragilitat de les institucions, fins i tot aquelles que semblen tan potents. L’espiral de la violència no podem ni imaginar la desfeta que pot arribar a fer!

Que podem fer perquè la bogeria no torni a apoderar-se del nostre món? On podem aferrar-nos? El Papa Francesc va escriure fa dues setmanes un missatge i una proposta. Val la pena escoltar-lo. El llegeixo:

Aquesta és la invitació del Papa Francesc. La guerra ja s’ha iniciat a Ucraïna. Les dades ja són alarmants… Què podem fer? Escoltar la seva crida, la seva proposta. I potser fer de la nostra quaresma un temps de Conversió personal, un temps de solidaritat per refer llaços trencats, un temps de més interioritat i pregària, un temps de més austeritat. En definitiva sensibilitzar-nos en un camí pau veritable, fent gestos que ens hi ajudin i acompanyin. Seguint la invitació del Papa Francesc demà dimecres, a la Capella de l’Escola, farem la imposició de la Cendra i pregarem per la pau. Si vol venir ja ho saps hi ets convidat. Això sí… hauràs de matinar una mica: a les 7.30 farem aquesta celebració amb la imposició de la cendra.

Demà a les 7.30, ben d´hora a la capella de l’escola  Celebració eucarística amb imposició de la Cendra. Una bona manera d’iniciar el nostre camí de quaresma.

Molt bon dia!!