Bon dia | Dimarts 11/1/2022

-Estem començant un nou any el 2022.Ja queden enrere els reis, amb la seva màgia, les trobades familiars i uns dies de descans de la nostra tasca habitual. I comença l´any amb una nova etapa plena d’incerteses, però plena també d’il·lusió. Què diries avui en començar aquesta nova etapa?

+Doncs la primera cosa BON ANY A TOTS I TOTES. Ho hem dit moltes vegades però val la pena repetir-ho. Un desig sincer de que ens passi el millor. Enmig de les foscors i incerteses del moment que siguem capaços de treure de cada experiència i de cada moment viscut allò que ens fa anar endavant i que ens construeix com a persones i com a societat. Ara toca mirar endavant amb optimisme i esperança.

-Una característica molt típica de Don Bosco, del qual parlarem abastament aquest mes. Celebrem la seva festa el dia 31. No ho oblidem! Mes de gener, mes de Don Bosco. Ell ens aporta moltes pistes per viure positivament el moment present..

+Tens raó. I moltes vegades no som capaços d´adonar-nos de la riquesa que ens aporta aquest esperit salesià. Un esperit que ve del Sant que ell va escollir com a model i patró de la seva societat Sant Francesc de Sales.

-Suposo que valdria la pena dir alguna cosa sobre aquest tal Francesc de Sales ja que va ser l’escollit per don Bosco. No creus? Jo mateix no el conec en profunditat…

+Precisament enguany celebrem el seu 400 anys de la seva mort. Ell va dir una cosa que va colpir molt a Don Bosco i que resumeix molt bé el seu esperit “feu tot per amor, res per la força”.

-TOT PER AMOR, RES PER LA FORÇA. Un pensament molt potent i transformador. I més expressat fa 400 anys, en una època de forta intransigència i duresa de costums.

+Enguany es vol aprofundir en aquesta figura. Mira el que en diu el Rector Major dels salesians. Ens dona pistes molt interessants:

(Minutatge: 3,35-4,04 i  5,18-6.02)

-Uf. Hem escoltat al Rector major dels salesians (el successor de don Bosco) una veu autoritzada que ens diu coses profundes.

+Efectivament… Un sant ple de Bondat que ens convida a fer les coses per amor i no per la força. Ens convida a pensar en positiu i a procurar el bé dels altres. Ho fa des d’una visió plena de fe i de confiança en la humanitat, estimada per Déu. Ara s’entén perquè Don Bosco el va escollir com a referent i patró de la seva nova congregació.

-Ara sí que toca donar alguna instrucció per aquests dies tant marcats encara per la pandèmia: cal que respectem al màxim a les normes de prevenció que ens han estat recomanades: CAL VENTILAR i ho farem. Mirarem de venir abrigats. CAL mantenir la MASCARETA sempre. Segur que entre tots veurem baixar aquesta sisena onada i podrem  tornar a la normalitat. Però ara ens toca fer un esforç especial.

+Suposo que es una manera d’estimar. Tot per amor, res per la força. Si estimem als altres voldrem el millor per ells. Certament ser curosos amb tot allò que pot ajudar a la salut i el benestar és una manera concreta d’estimar.

-Això mateix. BON DIA A TOTS I TOTES.