Bon dia | Dimarts 15/03/2022

-Recordes Jordi? Fa dos anys ens estàvem confinant…Va ser una experiència que ens ha marcat i que recordarem tota la vida. L’ús de les mascaretes ens recorda que encara no hem superat del tot aquesta pandèmia. Uff quantes coses a explicar en aquest dos llargs anys de restriccions. S’ha fet llarg i pesat. Cal felicitar-nos per tot el sobre esforç i la bona voluntat per superar els inconvenients i entrebancs que això ha comportat.

+  Estem procurant cuidar-nos emocionalment pel inici del final de la pandèmia i ara estem assistint a un altre drama sense precedents en la història d’Europa: la guerra. Una guerra entre Ucraïna i Rússia d’un abast imprevisible, i que ens afecta i afectarà d’alguna manera a tots i totes. Més de dos milions i mig de refugiats, milers de morts, destrucció massiva de centres de producció, carreteres, pobles i ciutats. No havia passat una catàstrofe així des de la segona guerra mundial, que tantes calamitats va provocar en el món.

+Les escenes que veiem cada dia pels mitjans de comunicació són esgarrifoses. Posar-se en la pell dels afectats ens fa posar la pell de gallina. Sembla increïble que pugui passar això a Europa. Sembla que no hàgim après gaire de la nostra història.

-Hi ha tanta insensatesa… Però val la pena posar en valor el que ja s’està fent per ajudar als damnificats. També la nostra escola s’ha posat en marxa, no només amb actes simbòlics, com el del divendres amb els nens d’EP i els joves dels grups de fe, sinó també amb gestos concrets de solidaritat amb recollida de diners i de materials de primera necessitat.

+Per exemple divendres vam estar amb un grup de voluntaris de 4t d’ESO que va estar empaquetant i preparant un enviament de productes de primera necessitats als refugiats d’Ucraïna amb una gran moguda liderada per la colla gegantera i el nostre club de futbol. Enhorabona als joves de 4t que ho van fer possible!

-I també s’està recollint a través d’un compte corrent recursos que van directament a les cases salesianes d’Ucraïna i de Polònia que estan atenen als refugiats. En aquest moment ja s’han enviat per part de les presencies de la nostra  Inspectoria uns 50.000 euros que seran de molta utilitat per atendre les necessitats més bàsiques d’infraestructures i de menjar.

+ A la nostra pàgina WEB hi trobareu informació sobre tot el que es va fent i els canals que hi ha per poder ajudar.Jordi potser hauríem de dir alguna paraula sobre la vaga que afecta el nostre sector, no creus?

+ Tens raó. És un tema molt complex i ens agradaria poder-ho compartir en un altre moment amb més perspectiva. Sempre cal  i és difícil discernir bé quin és el camí més adient per la millora de l’educació.

Bon dia i bona feina a tots i totes!