AJUDEM-NOS ENTRE NOSALTRES

1/03/2022
Júlia Morales Ardura (alumna de 1r de Batxillerat B)

Una activitat d’aprenentatge plena d’il·lusió i esperança

El passat dijous 24 van venir vora de 40 ex-alumnes per dur a terme una tutoria molt útil que s’acostuma a fer regularment i serveix per explicar què es van trobar i quina va ser la seva experiència envers les PAU i la “recta final” per tal d’animar a l’alumnat.

Sovint ens trobem que les coses esmentades entre iguals, és a dir: companys, alumnes amb pocs anys de diferència, sembla que arriba molt més que si ho expliqués un tutor o un professor. 

L’alumnat de segon va ser agrupat a la sala d’actes en diversos grups segons diferents famílies d’interessos i àmbits (batxillerats i modalitats, cicles formatius) i a la meitat de la sessió van fer un canvi de manera que tots els alumnes van estar a dues taules diferents per veure més d’un punt de vista.

“FA PATXOCA”

Aquesta és una activitat molt ben valorada pels antics alumnes. Entre d’altres raons, perquè en el seu moment els va resultar força eficient i engrescadora alhora. Tothom la valora com una estona necessària per resoldre dubtes, dificultats, curiositats i sobretot inquietuds.

Dues paraules eren en ment de molts: orgull i satisfacció. L’orgull és degut a l’emoció que transmeten i que es genera a l’ambient, i la satisfacció arriba una vegada es percep que l’activitat ha sigut beneficiosa. La gent, en general, queda amb ganes de més i vol tornar. Això reflecteix que anteriorment han estat còmodes, se’ls ha tractat bé i per tant emmagatzemen certa estima. 

“EM VA AGRADAR MOLT PODER COMPARTIR AQUESTA EXPERIÈNCIA AMB ALGÚ QUE ANTERIORMENT HA PASSAT PEL MATEIX”

Com ja sabem, segon de batxillerat és un curs molt dur en el qual al llarg dels 9 mesos es va desenvolupant l’angoixa, qüestions diverses, dilemes, etc. La Marina Oromí, actual alumna de segon, considera que aquesta activitat és una enorme oportunitat d’aprenentatge en relació amb el que haurà d’afrontar en pocs mesos. Ella va estar envoltada de gent que anteriorment va estudiar alguna cosa relacionada amb l’educació i la docència ja que és l’àmbit al que es s’hi vol dedicar. Es tracta, sens dubte, d’una activitat valorada molt positivament per part de tot l’alumnat i per tant, se seguirà duent a terme durant els pròxims anys.