Bon dia | Dimecres 09/03/2022

Viure la Quaresma

Bon dia. Hem entrat ja a la segona setmana de la Quaresma, un temps preparatori per a la festa cristiana més important, la Pasqua. Dimecres passat, en Jose ens plantejava tres elements que ens poden ajudar a fer canvis en la nostra mentalitat i actuacions, i apropar-nos a una veritable conversió. Són el dejuni, l’almoïna i la pregària. El primer és el dejuni, que podem definir com la capacitat d’abstenir-nos, d’estar-nos de coses o actituds concretes que dificulten que surti la nostra millor versió. Per això, Dimecres de cendra us vàrem proposar que us plantegéssiu reptes per millorar com a persones. I esperem que esteu en aquest procés, perquè al cap i a la fi, no cal ser molt creient per tenir el noble propòsit d’intentar cada dia fer el bé i ser millor persona.

El segon, l’almoina, aquesta actitud de donació, ajuda i compartir amb els altres, sí que el podem treballar a nivell més col·lectiu. En concret, cada any us oferim, a través de la Nit Solidària, la possibilitat de col·laborar amb el projecte de cooperació proposat per la nostra oenege Bosco-Global. Enguany, es tracta del projecte de Mali, país de l’Àfrica subsahariana en què els salesians hi tenen tres presències, sempre al servei dels més vulnerables a través de cases d’acollida per a nens i nenes del carrer, escoles, centres de formació professional i centres juvenils. Enguany, a causa de la pandèmia, tornarem a fer una edició amb les participacions enregistrades prèviament en format vídeo. Ens consta que, des dels diferents nivells de la Secundària, ja esteu preparant algunes actuacions grupals. Podrem gaudir d’aquesta nova vetllada encapsulada les dues darreres hores del matí del divendres 08 d’abril i us animem que contribuïu al projecte de Mali amb una entrada simbòlica d’un euro que us demanem porteu en efectiu el mateix dia.

Tornant a la Quaresma, hi ha un tercer element, que podem definir com la interiorització o la pregària, i que nosaltres també oferim treballar d’una manera grupal a través dels nostres grups d’amics i joves. Ens plau molt poder comunicar que aquest cap de setmana s’ha dut a terme la primera sortida convivencial en dos anys. Ha estat un cap de setmana intens a la casa de colònies de Llinars del Vallés. Allí els nostres joves han pogut fer activitats de reflexió, de mirar cap endins, de treballar la seva interioritat, jocs i gincanes diverses, i també Bons Dies, Bones Nits i celebracions religioses que els han permès continuar el seu camí de maduració personal i comunitària de la fe. I important: ho han pogut fer en companyia de joves d’altres escoles salesianes de Barcelona, Badalona, Sant Boi de Llobregat, Terrassa. A continuació, el testimoni en directe d’un parell o tres de joves, fresc i positiu, optimista i ple d’esperança.

No voldria acabar aquests Bons Dies sense expressar el nostre desig que aquesta experiència esdevingui signe d’aquesta esperança de la qual tothom anem més que necessitats en aquests temps tan convulsos. I ara, en un horitzó no tan llunyà, podem albirar ja més sortides, convivències i, especialment, els viatges de fi d’etapa tan esperats. Finalment, voldria acabar fent una manifestació d’acció de gràcies per aquestes bones estones viscudes aquest cap de setmana i que ens han permès conviure i fer experiència col·lectiva amb altres joves amb interessos i creences com les nostres. Una bona manera, sens dubte, de continuar fent camí de Quaresma.