Bon dia | Dimarts 26/10/2021

JORDI: Aquesta setmana hauríem de fer-nos ressò de vàries notícies rellevants per als qui formem part d’aquesta casa salesiana de Mataró. Algunes en passat i l’altres en futur immediat.

NARCÍS: Començo jo en passat immediat: Ahir ja ho van comentar en Joan als bons dies: la  pujada a Montserrat. Una sortida de molta tradició a la nostra casa era la 34 pujada. Organitzada pels pares i mares de l’escola. Érem, ja ho van dir ahir,106 persones, alguns alumnes (valents de 3r i 4t d´ESO), però també antics alumnes, i persones vinculades als salesians des de molts anys. Alguns deien que portaven més de 20 anys pujant…

Pujar a Montserrat, al Santuari de la Moreneta i posar un ram de flors als peus de la imatge de Don Bosco que hi ha a la plaça esdevé tot un símbol a l’inici del nostre curs.

JORDI: Molt bonica l’experiència segons dieu els qui i heu hi ha anat.  I el proper diumenge hi ha confirmacions. No és així? He sentit que eren alguns joves que van acabar el batxillerat l’any passat i que segueixen estan a grups de fe. Potser caldria dir una mica que és això de la confirmació. No creus?

NARCIS: Efectivament són alumnes després d’alguns anys de camí, de trobades, de reunions, de voluntariat, de camí de grups de fe… volen dir si a seguir creixent en tot això que han vist que ha estat molt positiu per a ells. Confirmar-se no és res més, ni res menys que això: dir Si a Jesús i un obrir-se al seu Esperit com un do que ens fa més forts per a poder viure en cristià. 

JORDI: És bonic veure que els nostre joves va fent opcions de vida i que tot el que han anat sembrant en el seu cor també va donant el seu fruit i els fa persones que volen donar el millor d´elles mateixes i que veuen en Jesús un bon model a seguir.

NARCIS Precisament tinc aquí el que han escrit ells. Deixem que ho diguin ells amb les paraules del seu manifest….

Ara volem fer un pas més, volem rebre el sagrament de la confirmació i expressar públicament el nostre compromís per:

– Continuar formant-nos per ser millors persones

-Ser llum i sal en el nostre entorn

-Ser testimonis de la nostra fe, donat als altres tot allò que nosaltres estem rebent, com animadors, catequistes, depenent de les nostres possibilitats.

-Ser fidels a la crida que ens fa Jesús, vivint en coherència i sense por els valors de l’Evangeli.

JORDI Impressionant.  I un gran testimoni per a tots. Es tracta doncs de convidar a tothom que vulgui a participar d’aquesta celebració. Quan serà i on?

NARCÍS:   Recordeu que tindrà lloc el proper diumenge dia 31 d’octubre a la sala d’actes de la nostra escola. A més es farà el signe de l’enviament. És a dir la invitació als animadors dels diferents sectors de la casa a ser portadors de la llum de Jesús. 

JORDI: La casa Salesiana de Mataró sempre en marxa. A l´escola aquest curs hem recuperat les sortides de tot el dia, els alumnes de cicles fan unes mini colònies demà mateix anant amb bici fins a a Vallgorgina, les colònies i viatges ja estan programats… I un any més els alumnes petits i grans ens demostren que amb el seu bon comportament l´escola sempre va endavant. I ara què vindrà? El fred. I com l´any passat haurem de ventilar i cal que vinguem més abrigats!

Bon dia a tots i totes!