Bon dia | Dimarts 29/03/2022

+Ja tenim dos cursos en sortida de final d’etapa: els de 4t d’ESO i els de 2n de batxillerat. Nord i centre d´Espanya. Una alegria haver pogut emprendre una de les activitats més desitjades i recordades pels alumnes.

-I tant. Quantes ganes que en teníem tots plegats. I aviat hi haurà sortides i colònies dels altres cursos. Des de primària a ESO s’han planificat un munt de sortides que ens estan parlant de l’entrada en una certa normalitat. També les entrades i sortides de l’escola de secundària ja no segueixen el protocol tan estricte de fins ara. Tot plegat una alegria que ens fa respirar, però sense deixar de ser prudents.

+A aquestes alçades de curs segur que els bons propòsits que ens vam fer potser han flaquejat una mica i convé recordar aquelles motivacions.

-La paraula motivació, en sí mateixa, ens ajuda a comprendre com funciona això. Motivació ve de motius per a l’acció, podríem dir motiu ACCIÓ. Quan un té motius per a l’acció, actua, encara que no en tingui ganes.

+Hem de saber donar sentit a allò que fem. Deia un famós autor, Víctor Frankl, que va escriure el llibre “L’home a la recerca del sentit” que qui té un perquè és capaç de suportar qualsevol com. Ens va bé recordar-nos perquè fem les coses, què és el que ens motiva.

.NO es tracta de fer les coses quan ens venen de gust, quan en tenim ganes… sinó que es tracta de fer les coses perquè veiem que en sí mateixes tenen sentit, perquè hi ha uns motius. Pensa en la teva família, hi ha moltes coses que es fan a vegades sense ganes, però es fan perquè són importants: treballar, cuidar-te, treure la mascota, visitar a algú…El que és important es fa per un motiu, no perquè en tinguis o no ganes.

+Bona reflexió en encetar el darrer trimestre.

-Per acabar podríem unir-nos a una pregària per la pau. Hi ha una cançó que es va cantar diumenge arreu, per part de milers de veus; més de 1.000 cors units en més de 150 ciutats d’Espanya, Europa i Amèrica han cantant: DONA NOBIS PACEM… demanant la pau. Nosaltres també ens hi podem  unir i demanar la pau.  

+DONA’NS LA PAU. Ho diem i ho repetim: DONA’NS LA PAU. Us convidem a tancar els ulls i demanar-ho des de ben endins del nostre cor.