Salesians Mataró per Ucraïna

25/03/2022 Emma García Alarcón (alumna de 1r de Batxillerat B)

Manifest per la pau i la no violència

El passat dijous 24 març l’etapa de la Secundària va sentir durant els Bons Dies la lectura d’un manifest per la pau a càrrec d’un representant de cadascun dels sis nivells, des de 1rESO a 2nBAT. I va tancar-lo la professora Elisa Sáez en nom de tots els docents. 

En paral·lel alumnat del segon cicle va procedir a fer una actuació en les quatre escales interiors d’accés, consistent a penjar unes pancartes i uns mòbils en forma de coloms de la pau.

Es tracta, certament, d’un acte de sensibilització i simbòlic, però és una manera més de manifestar el nostre pesar per aquesta vergonyant situació.

Accions concretes

En relació al mateix tema, un grupet de voluntaris de 4t d’ESO han anat un parell de matinals a fer tasques de logística a un parell de magatzems. En concret, el 4 de març al carrer Energia i el 24 de març al carrer Irlanda. Les tasques han estat d’organització de caixes per enviar-les a Polònia a ajudar als ucraïnesos. Alguns d’aquests participants han comentat que el magatzem, rebia roba, joguines, menjar i medecines de desconeguts que volien contribuir a ajudar a aquesta causa. Els alumnes de 4rt, és van limitar a ordenar, per talles i sexe, tots els productes rebuts en caixes. 

El menjar s’ordenava segons els tipus d’aliments: greixos, proteïnes, vitamines i sals minerals, hidrats de carboni i líquids. Les joguines no s’ordenaven, simplement es col·locaven a les caixes Els medicaments eren classificats per pastilles i pomades.

Som 1 amb Ucraïna

La congregació salesiana està 100% compromesa amb la situació que està patint actualment Ucraïna. Els Salesians a Polònia ja han acollit a més de 500 refugiats, i estan treballant per a oferir altres 600 llits, depenent principalment de si aconseguim recaptar fons. Aquesta és la principal necessitat. De moment, i des de l’inici de la guerra, les dues inspectories salesianes de l’Estat han aconseguit recollir en total la quantitat de 93.143,76€. 

Explica el P. Krzysztof: En les nostres llars acollim principalment a dones i nens de totes les edats i ens esforcem per crear un espai en el qual puguin sentir-se segurs i còmodes. S’ha fet un enorme treball de recollida de béns i fons, transport i organització de l’allotjament. Hem obert diversos oratoris per a nens ucraïnesos i les seves mares i també els proporcionem assistència psicològica i jurídica. Hi ha cinc centres de suport, proporcionats per la Societat Salesiana de Varsòvia com a part d’un programa governamental, als quals poden accedir els refugiats de manera gratuïta (en Ełk, Varsòvia, Różanystok, Tolkmicko i Łódź) on voluntaris ucraïnesos tradueixen l’assessorament proporcionat per psicòlegs i advocats de manera gratuïta.

De nou us recordem les dades per a col·laborar econòmicament.

• Titular compte: Inspectoria María Auxiliadora

• IBAN ES31 2100 2542 6102 1005 9715

• BIZUM (Titular Bosco Global): 38075

• Amb concepte: Donació UCRAÏNA (Important que es posi amb claredat el concepte)