Bon dia dimecres 23 de març

Avui us dono dues dates importants només començar la setmana:

22 de març, dia mundial de l’aigua.

26 de març, dia mundial del clima.

Hi penso una mica i ho puc relacionar amb el valor de la Quaresma de la setmana anterior: l’esforç. Ens hem d’esforçar entre totes per aconseguir que aquests dies tinguin un impacte real en el nostre dia a dia.

L’aigua és un element indispensable per a la vida. Si mirem a la ciència aquesta ens diu que la vida va començar aquí, a l’aigua. Sense ella ara mateix ni existiriem!

L’aigua també la necessitem per continuar vivint i gaudint de la natura. Som una gran part d’aigua nosaltres! Però és que no només hem de mirar-nos el melic…hem de mirar cap al món que ens envolta.

Els boscos necessiten de la pluja, els rius i llacs i els ésser que hi viuen necessiten que plogui o nevi.

Els camps de conreu necessiten d’aigua per fer créixer els aliments…i Gràcies a Déu que aquests darrers dies està plovent. Feia mesos que no ho feia!

Sovint donem per fet que quan obrim l’aixeta rajarà aigua, o que a l’estiu podrem anar a les piscines del barri…però aquest any estem a prop de no tenir-ho tant segur. Estem en pre-alerta de sequera. Boscos en perill d’incendi, possibilitat que ens falti aigua…per tant, cal ser ben curoses i no malgastar-ne ni una gota. Hi ha mil maneres de fer-ho, segur que a la classe en podreu parlar entre totes per acordar-ne algunes!

És per aquest motiu i d’altres que ECO-SALES-MAT, aquest divendres a la tarda farà una gimcana pels alumnes del Cicle Superior.