Bon dia | Dimarts 30/11/21

+Bon dia Jordi: Com va anar el cap de setmana? Has pogut refer-te del tot?

-Un cap de setmana  recuperant forces. M’ha anat bé…(afegir el que creguis). I a tu com t’ha anat?

+Força tranquil. La vida al cole segueix amb altres activitats. Hi ha hagut dos coses a destacar: l’inici de l’advent amb la participació dels nens/es i pares de la catequesi a la missa familiar. Moment de trobada, de compartir i de celebrar.  Una bona manera de començar l’Advent.

També ha vingut un grupet d’alumnes amb l’Elisa a pintar un mural per la nova sala esportiva.

-I això com ha estat? Una activitat de visual i plàstica en horari no lectiu?

+ Una activitat totalment voluntària… cal felicitar-los. Es tractava de posar una frase motivadora en un espai que serà de referència per a tots i totes.

-I quina frase és aquesta?

+És un pensament molt potent d’Eduardo Galeano periodista i escriptor uruguaià,  una de les personalitats més destacades de la literatura iberoamericana.

-Em tens intrigat… quina és aquesta frase tant potent?

+ MOLTA GENT PETITA, EN LLOCS PETITS, FENT COSES PETITES, POT CANVIAR EL MÓN.

-MOLTA GENT PETITA, EN LLOCS PETITS, FENT COSES PETITES, POT CANVIAR EL MÓN. Molt bona certament!! És una frase que he vist utilitzar sovint al grup de VOLs Jove. Un bon pensament per ells i per totes les ONG… I per tota la gent que està fent el possible per millorar el món.

+Massa sovint tenim pensament negatius o massa pessimistes sobre les possibilitats de canviar el món. Els qui ens dediquem a l’educació hem de creure que el canvi és possible. Si no és així més val que canviem de feina. La nostra vocació és molt transformadora…

-Té a veure amb el que significa l’advent i amb el lema de l’any. L’advent és un temps que ens convida a l’alegria i a l’esperança perquè hi ha una promesa de plenitud per a cadascú i per a tots. Una promesa que els cristians li diem Jesús, i que va més enllà de les esperances materials i mundanes. Mirar el món de les coses petites i poder admirar-ne la grandesa,  i  també saber mirar la grandesa que va més enllà de tot el que podem imaginar…

+podem acabar amb un  fragment d’audio de l’Eduardo Galeano que ens pot anar bé per a pensar en això que dius… Em sembla molt inspirador.

https://www.youtube.com/watch?v=uEJUMrBpSPw (0.51 -1.44)