L’alumnat de lletres de 1rBAT rep la visita de la periodista local Laura Cera

17/11/2021
Núria Bardina López (alumna de 1r de Batxillerat B)

La periodista fa una classe magistral i proposa una dinàmica per grups

Els alumnes de l’optativa de comunicació periodística del batxillerat han gaudit de les explicacions i activitats dirigides per la periodista de ràdio i televisió de Mataró, Laura Cera Brisa. L’objectiu d’aquesta xerrada o era complementar la sortida de la setmana anterior a les instal·lacions de Maresme Audiovisual, al TecnoCampus, i poder conèixer i treballar conceptes periodístics a partir d’una professional del medi.

“M’ha fet molta il·lusió retrobar-me amb l’escola. En realitat, malgrat els nombrosos canvis i transformacions, no ha perdut la seva identitat i els seus essencials”

Han estat un total de dues hores, les quals s’han aprofitat de maneres diferents. Durant la primera hora, tot s’ha centrat en la presentació de conceptes bàsics, com ara l’escaleta, el sumari, la subhasta de temes, els criteris de tria de notícies, la fiabilitat de les fonts, els gèneres periodístics i un llarg etcètera. 

Durant la segona hora, s’han posat en pràctica els conceptes treballats anteriorment fent actuar l’alumnat com si fos un consell de redacció. Així la classe s’ha dividit en tres grups, a cadascun dels quals se’ls ha atorgat un tema, el qual havien d’organitzar i del qual n’havien de fer un recull d’informació, entrevistes, una notícia i un article d’opinió. Els temes, assetjament escolar, salut mental i Don Bosco, han sigut escollits de manera que ens toquessin de prop.

“No és el mateix escoltar a un professor que a una veritable professional de la ràdio i la televisió”